hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Önbizalomnövelő volt a kesztyűzés a brazilokkal

Baracsi Dániel – Önbizalomnövelő volt a kesztyűzés a brazilokkal

Baracsi Dániel 2021 decemberében megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét Győrött, és 20 évesen a nehézsúly (92kg) aranyérmese lett. Dani nagyon megerősödött, a fizikai felkészülésre nagyon komoly hangsúlyt fektetett a Covid-19 időszak alatt, így erőben már a nemzetközi mezőnyben is sokakat utolért fiatal kora ellenére.

Baracsi Dániel idén lesz még csak 21 esztendős, és még kevés nemzetközi rutinnal rendelkezik, de fejlődése folyamatos, így nagy értéke lehet a hazai ökölvívásnak. A nehézsúly nem a tinédzserek világa, így Baracs Daninak is sok mérkőzésre van még szüksége, de jó úton halad, és a Bocskai emlékverseny mellett az U22-es Európa-bajnokságon is okozhat meglepetéseket.

„Minden a terveknek megfelelően halad a rajt előtt, az állóképességem még nem lesz 100%-os a Bocskai emlékversenyen, de az is rendben lesz az U22-es Európa-bajnokságig. A Bocskait követően még van egy hónapom az U22-es Eb rajtjáig, így

Az utóbbi hetekben a válogatott edzőtáborokban, és a klubomban készültem annak érdekében, hogy a legjobb állapotban legyek majd a Bocskain. A brazil csapattal edzőtáboroztunk, tőlük lehetett tanulni, hiszen a csapatuk olimpiai-, és világbajnoki érmesekkel volt tele.

Kesztyűztem a három legnagyobb súlyú brazillal, mind a 86kg-os klasszissal, mind a 92kg-ossal, és a szupernehézsúlyúval is. Úgy érzem, képes lennék éles meccshelyzetben is legyőzni a 92kg-os brazilt.

Abner Junior Teixeira olimpiai bronzérmes, most már a +92kg-ban szerepel, de ellenfelemet edzésen egyszer nagyon eltaláltam egy bal felütés, jobbhorog kombinációval, amitől meg is rogyott. Büszke vagyok erre, mert ő a súlycsoport egyik legjobbja, és egy nagyon rutinos versenyző hozzám képest.

A Bocskai emlékversenyen minimum a döntőig szeretnék eljutni, és tervezem, hogy idén meglepetéseket okozok, nemcsak Debrecenben,” foglalta össze felkészülését, sikerélményeit Baracsi Dániel.

Közelgő események