hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Hoffmann Réka – Úgy érzem, jó esélyekkel indulok életem első Bocskai emlékversenyén

Hoffmann Réka 2020-ban nagy meglepetésre 18 esztendősen megnyerte a felnőtt magyar bajnokságot a legnagyobbak között, és fejlődése azóta is töretlen. A kielcei ifjúsági világbajnokságon negyeddöntős volt az azóta Alvics Gyulával készülő tehetség, és végleg váltott ökölvívásra a korábbi egyéb küzdősportokból.

Idén még csak 20 esztendős lesz Réka, de nagy tervei vannak élete első Bocskai emlékversenyén, valamint az U22-es Európa-bajnokságon is, ha megkapja a jogot az indulásra. A Bocskai emlékversenyen első alkalommal került kiírásra a női +81kg 2003 óta, és Réka a verseny egyik esélyese.

„Január eleje óta készülünk a Bocskai emlékversenyre, edzőmmel Alvics Gyulával. Reggelente többnyire futó-, és erősítő edzések voltak, most már csak futás, iskolázás, és ráhangolódás van.

Délutánonként főként zsákoltunk, páros gyakorlatoztunk, és ha volt lehetőség, akkor kesztyűztünk is különböző ellenfelekkel szemben. Nagyon jó formában érzem magam, testileg, és lelkileg is, készen állok életem első Bocskai emlékversenyére.

A brazilokkal sajnos nem tudtam kesztyűzni, mert haza kellett jönnöm az edzőtáborból egyik szobatársam pozitív tesztje miatt, de itthon is megfelelően tudtam készülni a Bocskai emlékversenyre, sokat dolgoztam.

Végig egészséges voltam, így eredményesnek mondhatom a felkészülést a Bocskaira, elkerült a vírus is. Úgy érzem, jó esélyekkel indulok a Bocskai emlékversenyen, remélem, sikerül jól szerepelnem.

Plusz motivációt jelent számomra, hogy idehaza bokszolhatok külföldiek ellen. Nyilván az első hely a cél, mint mindenkinek. Kihozom magamból a maximumot, és meglátjuk, mire lesz elég Debrecenben,” foglalta össze felkészülését Hoffmann Réka.

Közelgő események