hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Budai Vivien – A felkészülésem szerencsére zavartalan volt a Bocskaira, így még elszántabbnak érzem magam

Budai Vivien ugyan már 2018-ban szerepelhetett a felnőtt női Európa-bajnokságon, és 2019-ben is negyeddöntős volt a minszki Európa Játékokon. A KSI tehetsége 2021-ben áttört egy nagyon fontos gátat, megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét, amely miatt elhalasztotta a vállműtétét.

Az idei évben 23. életévét ünneplő versenyző számára a májusi női világbajnokság, valamint a júliusi Európa-bajnokság a legfőbb célok, de előtte a Bocskai emlékversenyen szeretne maradandót alkotni. A sérülésből visszatérő Vivien remek felkészülést tudhat maga mögött, így bizakodó a Bocskai előtt.

„Szerencsére nagyon jól alakult a felkészülésem, az elmúlt hetekben töretlenül tudtam edzeni. A novemberi vállműtétem után kihagytam három hetet, utána szép fokozatosan építettük vissza az edzéseket.

Az edzések előtt gyógytornával kezdtem, és tudatosan kerültem terhelésbe lépésenként. Azóta szerencsére nem volt semmilyen panaszom, sérülésem, és betegségem, így a felkészülésem szerencsére zavartalan volt a Bocskaira.

Kőszegen tudtam tesztelni a vállam az edzőküzdelmi napon, hogyan bírja a terhelést, ahol egy osztrák lánnyal kesztyűztem 3×3 percet. Úgy gondolom, hogy a kihagyás ellenére elég jól ment, igaz az elején, nagyon furcsa volt a sparring, mert két és fél hónapig ezt nélkülöznöm kellett. Az ott észrevett hibákat azóta átbeszéltük az edzőimmel, és csiszolgattuk, hogy a Bocskaira minden jó legyen.

Idén erősebb mezőnyre számítok a Bocskain, de ugyanúgy, ahogy mindig, azon leszek, hogy minél jobb eredményt érjek el. Most a vállsérülést követően semmi nem hátráltatott, így még elszántabbnak érzem magam, és a legjobbat szeretném kihozni a versenyből.

Amióta súlycsoportot váltottam, szerencsésnek mondhatom magam, mert nem kell igazából fogyasztanom, nagyon jól beállt a súlyom. Nagyon várom a Bocskai rajtját, és a jó szereplést a versenyen,” nyilatkozta a 22 esztendős Budai Vivien a Bocskai István emlékverseny rajtja előtt.  

Közelgő események