hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Gábor – A Bocskai nagyon jó erőfelmérő volt számomra

Virbán Gábor a győri felnőtt országos bajnokságon remek teljesítményt mutatott tavaly decemberben, és két hónappal korábbi formáját sikerült átmentenie a 66. Bocskai István Nemzetközi Emlékversenyre is. Az idén 24. születésnapját ünneplő ökölvívó remek ezüstéremmel jelezte, hogy 2022-ben komoly céljai vannak, és egyre érettebb a boksza.
Virbán Gábor káprázatos első menetet produkált az elődöntőben, a fehérorosz ellenfelét, Nyikolaj Sahot, ez igencsak meglepte, és nem tudta megfordítani a mérkőzést. A fináléban Gabi jobban osztotta be az erejét a brazilok tehetsége, a 18 esztendős Ronald Ribeiro ellen, aki tavaly három nagy ifjúsági nemzetközi eseményen is maradandót alkotott.
Gábor kevesebbet ütött az első menetben, és próbálta megtalálni az ütőtávot a dinamikus brazil ellen, aki az 54kg egyik legnagyobb tehetsége a világon. A magyar válogatott ökölvívó mindent beleadott, igyekezett kihozni a legjobbat a mérkőzésből, de Ribeiro kezét emelték fel a magasba, ennek ellenére ezüstérme több mint biztató a közelgő felnőtt Európa-bajnokság előtt.
„A Magyar Ökölvívó Szakszövetség kiválóan megszervezte a Bocskai emlékversenyt, de a koronavírus miatt kevesebb induló volt most. A brazilok, az ukránok, és még több nemzet remek minőséget képviselt, kettőt tudtam bokszolni a Bocskain ezúttal.
Az első mérkőzésemen egy képzett fehérorosz bokszolóval kellett ringbe lépnem, akinek már volt profi mérkőzése is. Nehéz, és szoros meccs volt, de sikerült győznöm az elődöntőben.
A döntőben egy fiatal brazil sráccal bokszoltam, nagyon jól éreztem magam a ringben, és sokkal jobban bírtam kondícióval, mint az elődöntőben. Jól mozgott a brazil lábon, és gyors is volt, próbáltuk felvenni vele a ritmust, amely nagyjából össze is jött. Úgy érzem, nagyon kicsin múlt a győzelem, de sajnos nem az én kezemet emelték fel a döntőben a magasba.
A Bocskai egy nagyon jó erőfelmérő verseny volt, az edzőimmel pedig át fogjuk beszélni mi az, amin csiszolni kell, fejlődni, és haladunk tovább a megkezdett úton. Sok finomításra lesz még szükség természetesen, de a kemény munka meg fogja hozni a gyümölcsét.
Május második felében lesz a felnőtt Európa-bajnokság, közötte kisebb-nagyobb nemzetközi versenyek, és edzőtáborok. A lehető legjobb formám akarom majd hozni a felnőtt Eb-n, amely számomra az idei év csúcspontja lesz.’’ – nyilatkozta Virbán Gábor a Bocskai Emlékversenyen szerzett ezüstérmét követően.

Közelgő események