hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kozák László – Az idei Eb-n mindenképpen érmet szeretnék nyerni

Kozák László többszörös címvédőként a debreceni magyar bajnokságon csak ezüstérmes lett, és a belgrádi világbajnokságot követően váratlan vereséget szenvedett Győrött. Ez volt az, ami motiválta a fiatal magyar versenyzőt, így a Bocskai emlékversenyen maradandót tudott alkotni, a döntőig menetelt.

Kozák Laci a Bocskai emlékverseny egyik legkellemesebb magyar meglepetése volt, horvát és brazil riválisokat legyőzve jutott el a döntőbe, nagyon komoly teljesítményt nyújtva, elsősorban védekezésben. A döntőben élete egyik legnehezebb mérkőzésére számíthatott, miután az ukránok regnáló világbajnoka, Jurij Zaharjejev várt rá a Bocskai fináléjában.

Kozák Laci azonnal felvette a 19 éves ukrán tempóját, és egy teljesen döntetlen első menetet produkált a világ egyik legjobbjával. Védekezésben továbbra is magas szinten teljesít, támadásban kell még fejlődnie a jövőben, de a májusi Eb-rajtig még van lehetősége kijavítani a hibákat. A Bocskai döntőjében Zaharjejev fokozta a tempót a második menetben, Kozák remekül védekezett, és jobban bokszolt, mint bármikor korábban Bocskain, így ezüstérmes lett Debrecenben.

„A Bocskai emlékversenyen egy horvát ökölvívó ellen kezdtem meg a szereplésemet, és mivel támadó stílusú volt, ezért folyamatosan tudtam kontrázni, nagyon feküdt nekem ez a taktika, stratégia. Kicsit keveset ütöttem sajnos, de első mérkőzésnek tökéletes volt, hangolódtam, és felvettem a ritmust.

A második ellenfelem a brazil volt, akivel kesztyűztem Győrött, ahol szerintem jobban mozgott, mint a versenyen. A mérkőzésre más taktikát választottam, mint az edzésen, ő viszont nagyjából ugyanazt bokszolta. Próbáltam megelőzni, és többet ütni, mint az első mérkőzésemen. Jól éreztem magam a ringben, és sikerült a győzelem is.

A döntőben a világbajnok ukrán volt az ellenfelem, és úgy érzem az első menetben jól védekeztem, de keveset találtam. Utána pedig sajnos nem tudtam mit kezdeni vele, mert gyorsabb és pontosabb maradt a mérkőzés végére. Nem érzem azt, hogy lehetetlen lenne legyőzni őt, és azt is tudom, miben kell fejlődnöm ahhoz.

A gyengébben sikerült magyar bajnokság után jobban összeszedtem magam, fejben, jobban koncentráltam az edzéseken is, ezért teljesítettem jobban a Bocskain. Idén lesz egy Európa-bajnokság, amelyen mindenképpen egy érmet szeretnék nyerni, de a legjobb természetesen az arany lenne. Az Eb rajtig erősödni szeretnék, és a hibáimat kijavítani,’’ nyilatkozta Kozák László a Bocskai emlékversenyt követően, ahol az ezüstig jutott a 71kg-osok mezőnyében.  

Közelgő események