hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila – Nagy öröm, hogy megnyertem a Bocskait az U22-es Eb előtt

Bernáth Attila a magyar férfi csapat egyetlen aranyérmét szállította a 66. Bocskai István Emlékversenyen, amely az elmúlt napok csúcspontja volt nemcsak a hazai, de a nemzetközi versenynaptárban is.
Bernáth Attila három év után tért vissza a Bocskai Emlékverseny legfelső fokára 2019-et követően, és örömmel osztotta meg friss élményeit.
A 21 esztendős, korábban ifi Európa-bajnok versenyző felkészülése remekül sikerült, ezt az angol Hamza Mehmood ellen is igyekezett bemutatni. Attila energikusan kezdte a mérkőzést, míg angol ellenfele a kontrákra építette fel a stratégiáját. Attila időben váltott taktikát az első menetet követően, többet vállalkozott távolról, és sokkal lazábbnak tűnt, amely meg is hozta a gyümölcsét. A debreceni tehetség végig bírta a nagy tempót ezúttal és egyhangú pontozással győzött, ismét felérve a Bocskai csúcsára.
„Sajnálom, hogy csak egy mérkőzésem volt a Bocskai emlékversenyen, de megnyertem, így ez nagy örömmel tölt el a közelgő U22-es Európa-bajnokság előtt.
A döntő előtt az edzőmmel azt beszéltük meg, hogy ez az angol srác magas, és nagyon jól használja ki a kezeit, így erre építettük fel a taktikánkat. Hatékony védekezésből kellett támadnom, de az első menetben nem igazán sikerült eltalálni az angol ellenfelemet.
A második menetben már éreztem az ütőtávot, és végre tudtam hajtani azt, amit elterveztünk a mérkőzés előtt. A harmadik menet előtt azt az instrukciót kaptam, hogy játék van, így igyekeztem sokat mozogni, és egyes ütésekkel eltalálni az angolt. Ez sikerült is, sokat tudtam mozogni, eredményesen, és végig bírtam a tempót.
Nagyon örültem, hogy a családom itt lehetett a csarnokban, és látták a győzelmem. Utána összeültünk egy közös vacsorára, amelyet természetesen anyu főzött.
Három nap pihenőt kaptam a felkészülésben, és utána folytatom a kemény munkát. Készülök az U22-es Európa-bajnokságra, amelyet nagyon várok, és szeretnék érmet hozni Horvátországból. Azt követően lesz válogató meccsem itthon, amelyre szintén alaposan fel akarok készülni.’’ – nyilatkozta Bernáth Attila a Bocskai Emlékversenyt követően.

Közelgő események