hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila 2019 után második alkalommal nyerte meg a Bocskai Emlékversenyt

A férfi döntőkkel zárult a 66. Bocskai István Emlékverseny Debrecenben, amely ismét magas színvonalú összecsapásokat hozott a hagyományoknak megfelelően. A magyar férfi csapat tagjai közül hatan jutottak döntőbe, és Bernáth Attila három év után tért vissza a Bocskai Emlékverseny legfelső fokára, remek bokszot bemutatva.
Veres Roland sajnos kézsérülése miatt nem tudott részt venni a döntőben, de remélhetőleg felépül időben a felnőtt Európa-bajnokság felkészüléséig. Virbán Gábor, Bundovics István, Kozák László, és Hegyi Barnabás is ezüstéremmel zárta a viadalt, és remekül indították a 2022-es esztendőt.
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkára, Kovács István is tiszteletét tette a Bocskai Emlékversenyen. Az IBA jóvoltából első alkalommal pénzdíjas a Bocskai István Emlékverseny, amely az év első jelentős eseményei közé tartozik. Az IBA ezüst kategóriájú versenye egyben teszt is a jövőre nézve, a sikeres női döntőket a férfiak követték szombaton. A legjobb magyar versenyző Bernáth, míg a legjobb magyar csapat a Budapesti Honvéd lett.

☝Bernáth Attila három év után tért vissza a Bocskai trónjára
Bernáth Attila abszolút hazai ringben bokszolhatott az utolsó versenynapon és célja egyértelmű volt, 2019-et követően a második Bocskai-aranyát begyűjteni. A 21 esztendős versenyző felkészülése remekül sikerült, ezt az angol Hamza Mehmood ellen is igyekezett bemutatni. Attila energikusan kezdte a mérkőzést, míg angol ellenfele a kontrákra építette fel a stratégiáját. Az első menet végén nagy adok-kapok alakult ki, míg a második felvonásban Attila taktikát váltott, többet vállalkozott távolról, és sokkal lazábbnak tűnt. A debreceni tehetség végig bírta a nagy tempót ezúttal, és egyhangú pontozással győzött, ismét felérve a Bocskai csúcsára.

👉Virbán Gábor ezüstéremmel tért vissza a Bocskain
Virbán Gábor remek első menetet produkált az elődöntőben, a fináléban pedig igyekezett jobban beosztani az erejét a brazilok tehetsége, a 18 esztendős Ronald Ribeiro ellen. Gábor kevesebbet ütött az első menetben, és próbálta megtalálni az ütőtávot a dinamikus brazil ellen, aki az 54kg egyik legnagyobb tehetsége a világon. Virbán nem találta a megfelelő távolságot, Ribeiro remekül kamatoztatta sebességét ebben a döntőben. A Honvédos ökölvívó mindent beleadott, igyekezett kihozni a legjobbat a mérkőzésből, de Ribeiro kezét emelték fel a magasba.

👉Bundovics István élete első ezüstjét szerezte a Bocskain
Bundovics István élete első felnőtt magyar bajnoki címét ünnepelhette 2021-ben, és a Bocskain is élete legjobb eredményét célozta meg. A döntőben a szintén fiatal fehérorosz Makszim Pankov várt rá, aki egy nagyon kemény elődöntőt követően lépett ismét ringbe. Bundovics csupaszív ökölvívó, aki hatalmas edzésmunkát végez, és igyekezett már az első menetben is irányítani. Pankov pörgős bokszot mutatott be, igyekezett nehéz célpont lenni, és hosszú kezeivel kontrákkal operált. A 21 esztendős fehérorosz kontrái többször találtak, így Bundovics ezüsttel zárta a Bocskai Emlékversenyt.

👉Kozák László az aktuális világbajnok ellen is helytállt
Kozák a Bocskai Emlékverseny egyik legkellemesebb magyar meglepetése volt. A decemberi felnőtt országos bajnokságon csak ezüstig jutott, de Debrecenben teljesen más szinten bokszolt. Élete egyik legnehezebb mérkőzésére számíthatott, miután az ukránok aktuális világbajnoka, Jurij Zaharjejev várt rá a Bocskai döntőjében. A 19 éves ukrán nagy tempót diktált, amelyet Kozák is bátran bevállalt, és gyorsan felvette a világklasszis ritmust. Zaharjejev egyenesei rendre találtak a második menetben és irányította kettejük döntőjét, de Kozák remekül védekezett, és jobban bokszolt, mint a tavalyi évben. Kozák fejlődése töretlen, de az ukrán most még túl nagy falat volt a számára, így ő is ezüstös lett Debrecenben.

Hegyi Barnabás gyors vereséget szenvedett a középsúlyú döntőben
A nap utolsó ringbe lépő magyarja, a rutinos Hegyi Barnabás mérkőzés nélkül jutott be a döntőbe, ahol a brazil Wanderley Pereira várt rá, aki a tavalyi évben csatlakozott a felnőtt nemzeti csapathoz. Pereira is részt vett a győri edzőtáborban, így nemcsak ismerte magyar ellenfeleit, de akklimatizálódott is a téli időjáráshoz, és környezethez. A brazil nagy rohamait követően Barnára számolni kellett már az első menetben, és a második erős kombinációkat követően a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmeket.

Bertók Róbert értékelése:
„Ma hatan voltak érdekeltek a döntőkben, közülük sajnos Veres Roland kéztörést szenvedett, így nem tudott bokszolni a 60kg-os döntőben. Őt azóta meg is műtötték, bízunk a mielőbbi felépülésében.
Bernáth Attila angol ellenféllel döntőzött. Meglepő taktikával bokszolt az első menetben, de a másodikban, és a harmadikban már azt csinálta, ami a legjobb volt. Nagyon elégedett vagyok vele, és sikerült megszereznie a magyar férfi csapat egyetlen aranyérmét Debrecenben.
Virbán Gabi azzal a brazillal bokszolt, aki korábban legyőzte Szaka Pistit, és Bernáth Lacit is. Ami mindenképpen kiemelendő, hogy Virbán Gabi sokkal jobban osztotta be az erejét a döntőben, úgy érzem, hogy nagyon kevésen múlt a győzelem, de egy jó mérkőzést vívott a mai napon.
Bundovics Pisti fehérorosz ellenféllel szemben nagyot harcolt, az első két menet eléggé kiegyenlítettre sikerült, de a harmadikat elvitte a riválisa. Bundovics mindent megtett annak érdekében, hogy győzzön, de nagyon jó volt az ellenfele.
Kozák Laci a világbajnok ukrán ellen döntőzött, és úgy érzem, az első menetben meglepte védekezésével a klasszis riválist. Elmaradtak a támadások ezt követően, ezáltal kicsit el is bizonytalanodott, de nagyon jó mérkőzést tudott vívni az aktuális világbajnokkal szemben. Ebből a mérkőzésből tanulnia kell, a védekezésből vissza kell támadnia, de minden dicséretet megérdemel.
A 75kg magyar bajnoki első és második helyezettjei betegség miatt hiányoznak, Hegyi Barnabás döntőbe jutott, de brazil ellenfele túl erős volt, a mérkőzésvezető az első menetben beszüntette az összecsapást.” – foglalta össze az utolsó versenynapot a szövetségi kapitány.
🇭🇺🥊 #iba #hungarianboxing

Közelgő események