hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina már az első napon ringbe lép a női világbajnokságon

A technikai értekezlettel, sorsolással és a megnyitóünnepséggel hivatalosan is megkezdődött Isztambulban a női világbajnokság. A magyar női csapatot négy ökölvívó képviseli, közülük Szűcs Szabina holnap az első versenynapon a legjobb harminckettő közé jutásért már ringbe lép.

Szűcs Szabina egy régi ismerőssel kezdi meg a világbajnokságot, az olimpiai pontszerző román Claudia Nechita ellen már a hatvannégyes táblán szerepelnie kell.

Dudek Beáta a szintén tokiói olimpikon angol Charley Davison ellen kezdi meg szereplését Isztambulban, a tét a legjobb tizenhat közé jutás lesz.

Hámori Luca a legutóbbi két U22-es Európa-bajnokságon egyaránt érmeket szerzett, de Isztambul az első felnőtt női világbajnoksága. A 21 éves tehetség a nemzetközi szinten kevéssé rutinos ausztrál Jelena Prziovska-Strachan ellen kezdheti meg szereplését a világbajnokságon, szintén a tizenhat közé jutásért.

A női világbajnokság utolsó magyar érmese, a 2012-ben bronzig menetelő Nagy Tímea sem kapott könnyű ellenfelet, az Ázsia-bajnok veterán indiai Pooja Rani ellen kezdhet a legjobb tizenhat között.

A női világbajnokságra összesen 419 fő nevezett 90 országból, és összesen 310-en 73 nemzetet képviselve meg is érkeztek Isztambulba.

Több nemzet első alkalommal szerepelhet női világbajnokságon, de a nagy nemzetek Kína és Oroszország kivételével mind szerepelnek az eseményen, így India, Kazahsztán, Brazília, Tajvan, Ukrajna, Törökország, Írország, Anglia, az Egyesült Államok, Kanada, Olaszország, Franciaország, Üzbegisztán, és Thaiföld is.

„Nem kedvező a sorsolásunk, mind a négy versenyzőnk az első körben lép ringbe, és várhatóan egyik ellenfelük sem lesz könnyű menet.

Dudek Bea angol, Szűcs Szabina román, Hámori Luca ausztrál, míg Nagy Tímea pedig tapasztalt indiai ellenféllel kezd Isztambulban. A lányok felkészültek, és várják az ellenfeleket,” – nyilatkozta Seres Attila a női világbajnokság sorsolását követően.

A magyar csapat sorsolása a női világbajnokságon

52kg, a 16 közé jutásért:

Dudek Beáta – Charley Davison (angol)

57kg, a 32 közé jutásért:

Szűcs Szabina – Claudia Nechita (román)

66kg, 16 közé jutásért:

Hámori Luca – Jelena Prziovska-Strachan (ausztrál)

81kg, a 8 közé jutásért:

Nagy Tímea – Pooja Rani (indiai)

Hajrá, Lányok! Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események