hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kilenc magyar versenyző szerepelhet a felnőtt férfi Európa-bajnokságon

Az első tatai felkészülési hetet követően a magyar férfi válogatott folytatta összetartását, de már szűkített kerettel. Bertók Róbert szövetségi kapitány az elmúlt hetek, hónapok munkáját figyelembe véve jelölte ki kilenc fős utazó keretét, amelyet sajnos a sérülések is nagyban befolyásoltak.

A magyar csapatot Bernáth Attila (51kg), Virbán Gábor (54kg), Bundovics István (57kg), Veres Roland (60kg), Kovács Richárd (63.5kg), Fodor Milán (67kg), Gerzsenyi István (71kg), Cservenka Róbert (75kg), valamint Fehér Koppány (+92kg) alkotják majd Örményországban. Több súlycsoportban is kemény csata ment a csapatba kerülésért, és bizonyítani kellett mindenkinek, hogy ott a helye a keretben.

„Az Usti tornát követően két hete vagyunk Tatán folyamatosan, együtt dolgozik a csapat keményen. Most már szűkített kerettel dolgoztunk az első hetet követően, jövő héttől kezdve pedig már csak az utazó csapat lesz lent Tatán az utolsó felkészülési fázisra.

Kilenc fő vesz részt az Európa-bajnokságon Jerevánban, vannak sérültjeink sajnos, így többeknél kiesett a részvétel lehetősége. 54kg-ban a héten lett végleges, hogy Virbán Gábor szerepelhet az Európa-bajnokságon.

A legkisebbeknél, 48kg-ban sajnos egyáltalán nincs versenyzőnk, 80kg-ban Kovács Palinak elrepedt az állkapcsa a franciaországi tornán, amikor a Honvéddal kint szerepeltek. Tallósi Peti könyöksérüléssel bajlódik, így számára is kimarad az Európa-bajnokság. A korábbi klubedzésein Baracsi Dani is állkapocs sérülést szenvedett, így ők nem vehetnek részt az Európa-bajnokságon

Az U22-es Európa-bajnokságot is ideszámítva egy közvetlen kilenc hetes felkészülési szakaszt dolgoztunk végig. Idén tudtunk kesztyűzni a brazilokkal, a románokkal az osztrákokkal, a horvátokkal, így ez egy nagyon hasznos időszak volt. Több nemzetközi tornán vettek részt legjobbjaink, így fel vannak készülve az Európa-bajnokságra. Bízunk benne, hogy jól sikerül az Európa-bajnokság. Hétfőn ismét jövünk a táborba az utazó kerettel, és az örményországi indulásig már haza sem fogunk menni,” – nyilatkozta Eb-felkészülés második hetéről, és az utazó Eb-csapatról Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Az utazó magyar csapat a felnőtt férfi Európa-bajnokságra

51kg: Bernáth Attila

54kg: Virbán Gábor

57kg: Bundovics István

60kg: Veres Roland

63.5kg: Kovács Richárd

67kg: Fodor Milán

71kg: Gerzsenyi István

75kg: Cservenka Róbert

+92kg: Fehér Koppány

Edzők: Bertók Róbert, Régi Dániel, Alvics Gyula, Ráth Miklós, Nagy Lajos

Csapatvezető: Dr Pálos Péter

Fizioterapeuta: Makocsai Sándor

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események