hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert: “Sikeres időszakon vagyunk túl”

A jereváni felnőtt férfi Európa-bajnokság csak pár napja fejeződött be, de Bertók Róbert szövetségi kapitány már a jövőre fókuszál, az olimpiai kvalifikációs versenyek néhány hónap múlva kezdődnek. A szövetségi kapitány a sikeres Európa-bajokságot elemezte immáron letisztulva.

Két fiatalunk, Veres Roland és Kovács Richárd egyaránt bronzéremmel zárta a felnőtt férfi Európa-bajnokságot az örmény fővárosban, Jerevánban. Rajtuk kívül Fodor Milán, Gerzsenyi István, Cservenka Róbert és Fehér Koppány is nyert mérkőzést a kilenc tagú magyar csapatból, amely a 12. helyen végzett a nemzetek rangsorában. A magyar csapatból többen sérülés miatt hiányoztak, ennek ellenére sikeres Európa-bajnokságon vagyunk túl.

„Egy hosszabb, és nagyon fontos időszakon vagyunk túl. Mindenképpen sikeres időszaknak veszem, hiszen sok év után két érmet is sikerült szereznünk az Európa-bajnokságon Veres Roli és Kovács Ricsi személyében, illetve volt pár nagyszerű győzelmünk is az érmek mellett.

Cservenka Robi, Fehér Koppány, Fodor Milán, Gerzsenyi István szép győzelmeket arattak, és Bernáth Attila is csak egy lépéssel maradt le a későbbi Európa-bajnok spanyol ellen.

Annak is örülök, hogy sikerült egy jó edzői csapatot magam köré szervezni, ami szintén fontos. Régi Dani a lelkesedésével, Ráth Miki az alázatosságával, és Alvics Gyula a rettentő tapasztalatával, valamint bölcs nyugalmával segíti a munkámat.

Azt gondolom, hogy az idei 5 felnőtt korcsoportú EB érmünk (U22-es és ez az EB) is mutatja, hogy jó irányba tart a magyar ökölvívás. Azt is jó látni, hogy a korosztályos edzők is nagy elánnal, és lelkesedéssel végzik a munkájukat.

Nem kérdés, hogy rengeteg munka, és feladat áll előttünk, és ennek megfelelően dolgozunk is tovább. Komoly feladatok állnak előttem is a közeljövőben. Máris elkezdtem átalakítani a felnőtt válogatott keret menedzselési szisztémáját, amelyet a bevált nemzetközi tendenciákra alapozva dolgozok ki.

Terveim szerint létrehozásra kerül egy A és egy B keret, amelyet az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján, és a szerzett eredmények alapján tervezek kialakítani. Pár versenyzőnél a súlycsoportokban is változások történhetnek, amelyek megállapításához, már az OSEI felméréseinek az eredményei is a segítségemre lesznek.

Rendkívül közel van a párizsi olimpia kvalifikációinak a kezdete, és addig minden hónapot, és minden hetet megtervezetten kell végig vinnünk a siker érdekében.

Bízom benne, hogy Bajkai István elnök úr, és a tisztelt Elnökség továbbra is bizalmat szavaz a munkámnak és folytathatjuk a megkezdett utat. Bízom a magyar ökölvívás jövőbeli sikereiben,” – nyilatkozta az Európa-bajnokságot követően Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események