hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Zsigó Csaba – A Bornemissza aranyérem mellett megvan a szakmunkás bizonyítvány is, így remekül indul a nyár

A 71. Bornemissza emlékversenyen Magyarország összesen 22 első helyezést szerzett, az ifik nyolc aranyéremmel járultak hozzá a sikerhez. Az egyik legjobb ifi sikert az elsőéves Zsigó Csaba érte el Egerben, az ukrán válogatott egyik kiválóságát múlta felül.

Zsigó Csaba idén januárban lett ifjúsági korú, de ebben az évben kiválóan szerepel minden hazai és nemzetközi eseményen. A februári brassói torna aranyérmét követően az ifi Eb-n a legjobb nyolcig jutott, egy sokkal tapasztaltabb rivális tudta csak Szófiában megállítani. A Bornemissza emlékversenyen tovább folytatta a menetelését, és jobb teljesítménnyel rukkolt ki. A 17 éves tehetség az ukrán Vlagyiszlav Kondratyuk ellen a második menettől kezdve felőrölte riválisát, a harmadikban döntő fölénnyel győzött.

„Az ukrán Vlagyiszlav Kondratyuk az én súlyomban szerepelt az áprilisi ifi Európa-bajnokságon, így ismertük egymást. Nagyon jól éreztem magam a ringben, de ez egy nagyon nehéz döntő volt. A első menetben jobbnak bizonyult nálam, és el is vitte ezt a három percet 3:2-re a pontozóknál.

A második menetben az edzőm utasítását követve agresszív és okos bunyóval sikerült testen és fejen is megfognom, így ekkor a bíró egyszer meg is számolta az ukránt. A harmadik menetben ezzel a bunyóval sikerült ismét számoltatnom, és a bíró úgy látta, hogy már nem tudja folytatni, így be is szüntette a mérkőzést. Döntő fölényes győzelem lett a vége a nehéz kezdés ellenére.

Spanyolországban lesz az ifjúsági világbajnokság, arra készülök minden percben, addig pedig kisebb versenyeken, valamint edzőtáborokban szerepelek majd. Novemberben lesz a világbajnokság, addig még sok mindent tudunk alakítani, tökéletesíteni.

A nyár még csak most kezdődött el, de a Bornemissza aranyérem mellett sikerült a szakmai vizsgám is, így szakmunkás bizonyítványt is szereztem. Három nappal ezt követően jött a Bornemissza megnyerése, így természetesen nagyon boldog vagyok,” nyilatkozta a 17 éves Zsigó Csaba a Bornemissza emlékversenyt követően.  

Közelgő események