hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Komjáthi Nóra: “Úgy érzem, sikerült visszatérni korábbi önmagamhoz”

A 71. Bornemissza emlékverseny rengeteg pillanata emlékezetes lesz sok fiatal sportolónknak, a legtöbben karrierjük legelején vannak, de huszonketten aranyéremmel zárták a viadalt. A nemzetközi porondra visszatérő Komjáthi Nóra okozta az egyik legnagyobb meglepetést az ifik között, miután egy világklasszis, idősebb kazah riválist győzött le taktikus boksszal.

Horváth Laura, Nagy Evelin, és Varga Franciska sikereit követően, Komjáthi Nóra négyre emelte a magyar aranyérmek számát az ifjúsági hölgyek mezőnyében. A 17 éves Nóra új súlycsoportban, a félnehézsúlyban (81kg) most mutatkozott be, és a kazah Kamila Bazsbenova ellen az utolsó nap legértékesebb sikerét aratta. Ellenfele márciusban megnyerte az ifjúsági Ázsia-bajnokságot, így Komjáthi Nóra élete legnagyobb skalpját gyűjtötte be.

„Új edzői csapattal, és ismét a DVSC színeiben indultam a Bornemissza emlékversenyen. A rövid idő ellenére úgy érzem, sikerült beilleszkednem, és egy nagyon jó, összetartó csapatba kerültem.

Nagyon jól éreztem magam ezen a remekül megszervezett Bornemissza emlékversenyen, tetszett az atomszféra, a hangulat. Nagyon jól esett, hogy ennyire aktív volt a szurkoló táborom Egerben. Nagyon sokat tett a teljesítményemhez az is, hogy a szüleim is ott voltak, és támogattak.

Tudtam, hogy a döntős ellenfelem Ázsia-bajnok, és már 18 éves, több rutinnal rendelkezik, mint én. Arra törekedtem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, és bizonyítsam, az edzéseken sokat fejlődtem.

Elég kellemetlen stílusú lány volt, mindketten kívülről szerettünk volna bokszolni, de mivel folyamatosan fogott, így próbáltam mindig jól kijönni a helyzetekből. Az első menet végén már éreztem, ha ugyanígy tudom folytatni, ezen a szinten, akkor sikerülhet győzni a kazah rivális ellen.

Úgy érzem, ismét sikerült visszatérni korábbi önmagamhoz, és a nyáron sokkal többet szeretnék készülni minden versenyre, most ezzel az aranyéremmel nagy motivációval vágok bele a munkába.

Remélem, sikerülni fog később az országos bajnokság is a terveknek megfelelően, és természetesen szeretnék ott lenni az ifjúsági világbajnokságon induló csapatban is. Nyilván ott életem legjobb formáját kellene majd hoznom, de a legjobbakat remélem, szeretem a kihívásokat,” – nyilatkozta Komjáthi Nóra a sikeres Bornemissza emlékversenyt követően, amely egyben visszatérés is volt számára a nemzetközi mezőnybe.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események