hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Öt magyar aranyérem a gyergyói Open serdülői döntőin

Huszonnégy serdülő döntőre került sor az első alkalommal megrendezésre kerülő Gheorgheni Openen, amelyet az erdélyi Godako Akadémia rendez Gyergyószentmiklóson.

A serdülő magyar válogatott tizenöt tagja közül hét is beverekedte magát a döntőbe, és öten aranyéremmel távozhatnak az erdélyi városból.

A magyar válogatott a románok, az izraeliek, és a görögök mellett a serdülő torna legjobbjai közé tartozott ezen a héten. A serdülő lányok közül elsőként Horváth Dzsenifer bokszolt, és nemcsak azt bizonyította, hogy évek óta nagyon technikás, tehetséges versenyzőnek tartják számon, de erőben is felülmúlta román riválisát, így idő előtt megnyerte a döntőt.

A Godako Akadémia két kiváló serdülő hölgytagja egyaránt aranyéremmel zárt, így háromra növelve a megszerzett magyar elsőségek számát. Fazekas Katalin egy pillanatig nem hagyott kétséget afelől, hogy sokkal többet tud a bokszból, mint ukrán riválisa, míg Tallósi Vanessa mérkőzés nélkül győzött.

Dóró Levente egész héten fantasztikusan bokszolt, teljesen más ritmusban versenyzett, mint riválisai, így aranyérme teljesen megérdemelt volt Gyergyószentmiklóson, kimagaslott a 48 kilós mezőnyből. Horváth Szabolcs az izraeli Shoh Shrago ellen két menetet hozott, így a magyar delegáció ötödik aranyérmét szerezte meg. Fazekas István és Berki Brendon román ellenfelei ezúttal jobbnak bizonyultak, így ezüstéremmel zárták a gyergyói Opent.

„A szombati döntős nap a serdülőké volt a gyergyói Openen. Válogatottunk összesen hét versenyzőt delegált a fináléban, három lányt, és négy fiút. Az első ringbe lépőnk a 42kg-os Horváth Dzsenifer volt, és a kőszegi kislány nagyon gyorsan borította a papírformát, és az ellenfelet is, RSC győzelem lett belőle.

Az 51kg-os Fazekas Katalin ukrán lány ellen húzott kesztyűt, lehengerlően támadva 5-0 arányban győzött, és teljesítménye alapján a legjobb serdülő lány versenyzői díját is megkapta a Godako Akadémia bokszolója. Harmadik lányunk, az 57kg-os Tallósi Vanessa is győzött, igaz ő mérkőzés nélkül, mert román ellenfele nem tudott kiállni ellene a döntőben, így megszerezte a Godako második aranyérmét.

A fiúknál a 46kg-os Fazekas István nyitotta a sort, a gyergyói fiúnak még erős volt a román bajnok, de bizonyította, hogy nagy fejlődésen ment keresztül. A 48kg-os Dóró Levente egy román fiú ellen igazi erődemonstrációt mutatott be, 5-0 arányú győzelme egyenlőre nem forgott veszélyben.

Az 57kg-ban Dóróhoz hasonlóan hajdúszoboszlói Horváth Szabolcsnak már nehezebb dolga volt, egy izraeli versenyzővel találkozott. A fantasztikus első menetet követően a másodikban jobb volt az ellenfél, így minden a döntő, harmadikon múlt. A záró menetben Szabi meg tudott újulni, és nagy hajrával megnyerte a finálét.

Utolsó versenyzőnk az egri Berki Brendon volt, aki sajnos nem találta az ellenszerét a román fiúnak, és így egyhangú vereség lett a vége. A serdülő válogatott ezen a tornán tizenöt fővel szerepelt, a mérlegünk 5 arany-, 2 ezüst-, és 4 bronzérem lett. Összesen több győzelmet arattunk végre, 13-at, a 10 vereség mellett. Nagyon szépen köszönöm a klubok áldozatos munkáját,” – foglalta össze a serdülők döntőit Dorkó Péter.

A magyar csapat ötödik napi eredményei Gyergyószentmiklóson

Serdülő lány 42kg:

Horváth Dzsenifer – Denisa Marina Militaru (román) – döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

Serdülő lány 51kg:

Fazekas Katalin – Angelina Adamovics (ukrán) 5:0

Serdülő lány 57kg:

Tallósi Vanessa – Ionela Raluca (román) – mérkőzés nélküli győzelem

Serdülő fiú 46kg:

Fazekas István – Edwin Petrea (román) 0:5

Serdülő fiú 48kg:

Dóró Levente – Mihai Flavius Musat (román) 5:0

Serdülő fiú 57kg:

Horváth Szabolcs – Shoh Shrago (izraeli) 5:0

Serdülő fiú 70kg:

Berki Brendon – Andrei Floarea (román) 0:5

Közelgő események