hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A magyar bokszcsalád Kincses Feri bácsitól búcsúzik

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Dr. Bajkai István mély fájdalommal, és őszinte megrendüléssel tudatja, hogy a hazai boksz egyik legszeretettebb tagja, Kincses Ferenc, Feri bácsink, életének 93. évében távozott közülünk. Mindig a legjobbak mennek el, nagy űrt hagynak maguk után, és Feri bácsi a magyar ökölvívás pótolhatatlan vesztesége.

Mindenki Feri bácsija hét évtizedet töltött a magyar sportban, 1952-ben végzett a Testnevelési Főiskolán, és 65. évfordulóján vas diplomát vehetett át dr. Mocsai Lajos rektortól. Sportvezetőként dolgozott több helyen, míg 1961-től a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára lett.

A szövetségben aktívan dolgozott a 75. születésnapjáig, de azt követően is szerepet vállalt sok hazai eseményen, segítette a sportági munkát. A női ökölvívást a kezdetek kezdetén felkarolta a 2000-es évek elején, örömmel utazott idősebb kora ellenére is. Csapatvezetőként segítette a magyar ökölvívókat több női világ-, illetve Európa-bajnokságon, és támogatta a versenyzőket.

Ki ne emlékezne azokra a pillanatokra, amikor Feri bácsi fejből mondta a versenyzők eredményeit, anekdotázott a régiekről, Papp Laciról, és azokról, akiket legtöbben csak a könyvekből, cikkekből ismerhetünk. Az Énekes emlékversenyen nagy örömmel mesélt az 1932-es olimpiai bajnokunkról, az élettörténetéről, és olyan szerencsés lehetett, hogy legtöbb aranyérmesünket, klasszisunkat személyesen ismerhette.

A tavalyi évben a Magyar Ökölvívó Szakszövetség még együtt ünnepelte Feri bácsival a 92. születésnapját. Még a 2021-es győri felnőtt országos bajnokságon is tiszteletét tette, és akkor egyikőnk sem gondolta volna, hogy ez lesz utolsó magyar Ob, amelyet megtekinthet.

Élete végéig gyűjtötte a verseny eredményeket, a magyar ökölvívásról aligha tudott többet bárki is, mint Feri bácsi, mindezt évtizedekre visszamenően. Hatalmas archívummal rendelkezik a magyar ökölvívásról, de sajnos már soha többet nem lehet velünk a versenyeken.

Néhány évvel ezelőtt veszítette el szeretett feleségét, de most biztosak lehetünk benne, mindketten együtt vannak, egy jobb helyen.

Nemcsak a magyar ökölvívás, de Gyula városa is gyászolja.

Nyugodj békében, örökre emlékezni fogunk rád, a magyar bokszcsalád sohasem felejt el.

Közelgő események