hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dorkó Péter – A serdülő Eb-re július közepén kezdjük meg a közvetlen felkészülést

A serdülő csapat Dorkó Péter vezetésével hamarosan megkezdi a közvetlen felkészülését a 13, és 14 évesek korosztályos Európa-bajnokságára. Az edzői kar remek programot állított össze, a versenyzők folyamatosan meccsben voltak tartva az elmúlt hetekben, így nem rutintalanul vághatnak neki a kontinensbajnokságnak.

Az első Gyergyó Openen szerepelt a serdülő magyar válogatott júniusban, amelyet az erdélyi Godako Akadémia rendezett meg Gyergyószentmiklóson nagy sikerrel. A serdülő magyar válogatott tizenöt tagja közül hét is beverekedte magát a döntőbe, és öten aranyéremmel távozhattak az erdélyi városból.

A serdülő Európa-bajnokságra idén a törökországi Erzurumban kerül sor, a város még sohasem rendezett korábban ilyen rangos eseményt. A Török Ökölvívó Szövetség elnökének, Eyüp Gözgec úrnak a városa, így minden bizonnyal nagyon ki akarnak majd tenni magukért a helyi rendezők.

A tavalyi szarajevói serdülő Európa-bajnokságra is augusztusban került sor, amelyen a magyar csapat tagjai közül többen első alkalommal szerepelhettek a nemzetközi mezőnyben. A serdülő fiúk Jóni Rikárdó révén egy ezüstöt, valamint Deli Gergő jóvoltából egy bronzérmet szereztek. Hét lány képviselte a serdülő csapatot 2021-ben, közülük ketten éremmel térhettek haza, Budai Flóra egészen a döntőig menetelt, ahol ezüsttel gazdagodott, míg Varga Sára és Petrimán Patrícia egy-egy értékes bronzzal térhetett haza.

„A serdülő Európa-bajnokságra nemzeti csapatunk július közepén kezdi meg a közvetlen felkészülést. A fiúk július 18-a és 21-e között edzőtáborban lesznek, és nagyon várom, ki milyen fejlődést tud mutatni a nyári közös hetek alatt.

A közös összetartást követően a Vitányi Antal emlékversenyen vesznek részt július 22-én, valamint 23-án, Egerben. A kétnapos rendezvényen horvát és román serdülő válogatott versenyzők is segítik a felkészülésünket, ők is a serdülő Európa-bajnokságra készülnek, így mindannyiunknak hasznosak lesznek ezek a napok.

Közben a lányok közül egy-két versenyző Olaszországban vesz részt meghívásos versenyen, ami után a junior lányokkal közösen készülnek a közelgő nagy feladatra, a törökországi serdülő Európa-bajnokságra.

A folytatásban, augusztus harmadikától a teljes csapattal (fiú-lány) Tatán készülünk az augusztus 10-i elindulásig. A csapat gerince év közben kialakult, nagy meglepetések már nem lesznek az Európa-bajnokság kezdetéig. Terveink szerint összesen 13-14 fiú és 5-6 lány versenyző indul a törökországi versenyen harcba az érmekért,” nyilatkozta Dorkó Péter a serdülők felkészülési programjáról, az elkövetkező hetek terveiről.

Közelgő események