hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tószegi Ferenc a magyar csapat második biztos Eb-érmese

Az erzurumi serdülő Európa-bajnokság negyedik napja meghozta a magyar delegáció második érmét. Tószegi Ferenc már a legjobb nyolc között lépett ringbe, és egy nagyon nehéz mérkőzésen hazai, török ökölvívót tudott legyőzni, ezzel biztosította a helyét a legjobb négy között.

Összesen öt magyar ökölvívó volt érdekelt a hétfői versenynapon, és mindannyian tudásuk legjavát nyújtották. Tószegi Ferenc mellett Brázovics Tamás szállította a magyar csapat másik győzelmét, pedig nem számíthatott könnyű összecsapásra az örmény származású grúz Artut Arakeljan ellen. A magyar versenyző sokkal többet tett a sikerért, a menetek kétharmadában jobb volt ellenfelénél, így a legjobb nyolc között folytathatja.

Dóró Levente éremesélyekkel érkezett a kelet-törökországi városba, de egy hazai versenyző szertefoszlatta az álmait, annak ellenére, hogy technikailag képzettebb volt riválisánál. Frank Dominik közel állt a sikerhez a negyedik versenynapon, míg Nagy Kornélnak fejet kellett hajtania egy sokkal rutinosabb riválissal szemben.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna küldte el legjobbjait a serdülő Európa-bajnokságra.  

„Ma öten mérkőztek a serdülő Európa-bajnokságon, nagyon vegyes eredménnyel. Érzelemdús napon vagyunk túl. Első ringbe lépőnk a tatabányai Nagy Kornél volt 44kg-ban, ő mindössze nyolc mérkőzéssel a háta mögött jó, és harcos mérkőzést vívott ukrán ellenfelével szemben.

Második ringbe lépőnk a csapat egyik legjobbja, Dóró Levente volt, aki 3-2 arányban kapott ki török ellenfelétől. A boksz minden részében jobb volt a riválisánál, és teljesen értetlenül álltunk a pontozás előtt.

Az esti program első magyarja Brázovics Tamás volt 52kg-ban. Tomi az első két menetben jobb teljesítményt nyújtott, mint grúz ellenfele, és ez szerencsére a pontozáson is meglátszódott. A harmadik menetben egy dulakodós helyzetet kereső két ifjonc feszült egymásnak, amiből szintén Tomi jött ki jobban, és a legjobb nyolc közé jutott az Eb-n.

Frank Dominik parádés első menetet produkált lengyel ellenfelével szemben, de versenyzőnk ereje elfogyott, és Dudek jobbnak bizonyult a következő két felvonásban. Utolsó versenyzőnk Tószegi Feri volt, aki már a legjobb négy közé jutásért lépett ringbe török ellenféllel szemben. Kísértett Levente meccse az első menetet követően. Tiszta, egyértelmű, és jó bokszot követően nem a mi ringsarkunk volt előnyben. A második, és a harmadik menetben ereje nem fogyott, és sikeresen megfordította az összecsapást, így csapatunk második érmese lett.

Ma ismét bizonyítottuk, hogy értékes, jó bokszolóink vannak, és nagyon büszke vagyok rájuk,” nyilatkozta Dorkó Péter a negyedik versenynapról.

A serdülő Európa-bajnokság negyedik napi eredményei

Fiú 44kg: Nagy Kornél – Ivan Mironjuk (ukrán) 0:5

Fiú 48kg: Dóró Levente – Furkan Avar (török) 2:3

Fiú 52kg: Brázovics Tamás – Artur Arakeljan (grúz) 3:2

Fiú 54kg: Frank Dominik – Patryk Dudek (lengyel) 1:4

Fiú 66kg: Tószegi Ferenc – Salih Babahanoglu (török) 3:2

A serdülő Európa-bajnokság ötödik napi párosításai

Fiú 46kg: Czifra István – Chirill Slepoi (moldáv)

Közelgő események