hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nileborg Krisztián a Junior Nemzetek Kupája legjobb férfi versenyzője

Nileborg Krisztián aranyéremmel zárta a szerbiai Junior Nemzetek Kupáját, és idén továbbra is veretlen a 16 esztendős tehetség. Varga Sára és Kozák Kevin szintén a döntőig meneteltek, végül mindketten ezüstéremmel térhetnek haza a rendkívül erős versenyről, amely remekül szolgálta a felkészülést a junior Európa-bajnokság előtt.

Nileborg Krisztián júniusban a gyergyói tornán is kiválóan bokszolt, aranyéremmel távozhatott, és ennél még egy fokkal jobban teljesített a szerbiai eseményen. Nemcsak kazah ellenfelet győzött le a legjobb négy között, hanem olasz riválisát is a döntőben, így minden kétséget kizáróan a legkiemelkedőbb volt a kategóriájában. A versenyt követően az is kiderült, hogy nemcsak a súlycsoportja, hanem az egész torna legjobb férfi versenyzője is lett, így nagy magabiztossággal várhatja a junior Eb startját.

Az elsőéves junior Varga Sára döntő fölénnyel győzött bolgár ellenfelével szemben, de a döntőben a sokkal rutinosabb olasz Sara Battistella jobbnak bizonyult, így versenyzőnk ezüstérmes lett. Kozák Kevin román ellenfelet múlt felül az elődöntőben, és a döntőben is a szomszédos nemzetből jutott neki rivális. Kevin jól bokszolt az egész tornán, de Caldararu ezúttal kicsit határozottabb volt, így ő is egy ezüsttel zárta az eseményt.

A Junior Nemzetek Kupája egy új esemény az európai versenynaptárban, ez volt a hatodik alkalom, amikor a szerbiai nemzetközi torna megrendezésre került.  Összesen 28 lány és 107 junior fiú ökölvívó szerepelt a szerbiai nemzetközi tornán, összesen 18 nemzetet képviselve. Albánia, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, India, Izrael, Kazahsztán, Magyarország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Szerbia és Új-Zéland szerepelt az eseményen, amelyen így négy kontinens is képviseltette magát.

„Nileborg Krisztián nagyot alakított a döntőben is. Pontos találataival, könnyed, laza ökölvívással, egyhangú pontozással nyert, valamint a legjobb férfi versenyzői díjat is kiérdemelte a nemzetközi versenyen.

További két döntősünk, Varga Sára és Kozák Kevin ezüstéremmel zárták végül a versenyt. Mindketten szoros mérkőzésen maradtak alul, az adott helyzetben és időben tudásuk legjavát nyújtották,” nyilatkozta a negyedik, és egyben utolsó versenynapról Ancsin Katalin.

A magyar csapat negyedik napi eredményei a Junior Nemzetek Kupáján

Junior lány 57kg: Varga Sára – Sara Battistella (olasz) 0:5

Junior fiú 52kg: Kozák Kevin – Florin Caldararu (román) 0:5

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Gabriel Morale (olasz) 5:0

Közelgő események