hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiemelt utánpótlásprogramot indított a hazai szakszövetség

Július végén elindította a kiemelt utánpótlásprogramját a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a kiválasztott fiatalok a Magyar Sport Házában vehették át az ajándékcsomagjukat; a kezdeményezésről a szervezet főtitkárját, Tóth Zsuzsannát kérdeztük.

A 2022-es felnőtt férfi Európa-bajnokság két bronzérmes magyar ökölvívóját, Veres Rolandot (60 kg) és Kovács Richárdot (63,5 kg) köszöntötte július végén a hazai szakszövetség a Magyar Sport Házában. Ehhez hasonló jó eredményt közel egy évtizede nem ért el az eseményen a magyar csapat, amit a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Dr. Bajkai István is kiemelt a beszédében. Hozzátette, hogy az esztendő hátralevő részében is folytatódhat a hazai bokszolók sikerszériája, amihez az utánpótláskorú versenyzők is hozzájárulhatnak, akikre Európa-bajnokságok (serdülő és junior) mellett világbajnokság (ifjúsági) is vár.

A jutalmazáson a szakszövetség a kiemelt utánpótlásprogramját is elindította, amiről a MÖSZ főtitkárját, Tóth Zsuzsannát kérdeztük.

„A szakmai munkacsoport vezetésével a szövetség mindig is kiemelten kezelte az utánpótlást, hiszen a fiatalok nélkül nincs jövője a sportágnak, a tehetséges korosztályos versenyzők hamarosan a felnőttek közé lépve fogják képviselni a magyar színeket – mondja Tóth. – Ennek szellemében indítottuk el ezt az utánpótlásprogramot, amely a felnőtteket segítő sportösztöndíj programmal párhuzamosan futhat. Az utóbbiba már néhány ifjúsági bokszolónk is bekerült, azonban a fiatalabbakat is szeretnénk segíteni.”

A programba első körben Varga Sára, Oláh Levente, Gémes Levente, Buza Rafael, Petrimán Milán, Zsigó Csaba, Énekes Dominik, Nileborg Krisztián, Frank Dániel és Kozák Kevin került be, Tóth elmondása szerint pedig az áprilisi, szófiai ifi Eb-n bronzérmet szerző Kovács Nikolett is csatlakozni fog a társasághoz.

„Edzőtáborokkal, sporteszközökkel, illetve adott esetben sportpszichológusok, dietetikusok és gyógytornászok közreműködésével igyekszünk a fiatalok felkészülésén segíteni. A támogatottak listája nem végleges, folyamatosan kerülhetnek be újabb bokszolók, a korosztályos edzők és a szövetségi kapitány javaslata alapján. Bízom benne, hogy a következő hónapok kiemelt korosztályos versenyein eredményesek lesznek a magyar fiatalok, amihez a program is hozzájárulhat majd.”

Közelgő események