hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Körömi Ábel szombaton a serdülő Eb aranyért bokszolhat

Körömi Ábel fantasztikus formát mutatott a negyeddöntőben, amelyet sikerült nemcsak megismételnie, de szintet lépnie is, így egyedüli magyar ökölvívóként döntős az erzurumi serdülő Európa-bajnokságon.

Körömi Ábel a serdülő Európa-bajnokság rajtja előtt már bizonyított több eseményen, és 2019 óta már vannak ring tapasztalatai is. A moldáv Roman Spac ellen nagyon könnyed győzelmet aratott a legjobb nyolc között, a fináléba kerülésért a török Mehmet Akif Ficici várt rá. Ábel nem veszett el a rengetegben, nagy iramot diktált, így török ellenfelének nem volt reális esélye a döntőbe kerülésre.

Ábel a szombati fináléban egy régi ismerőssel találkozik, a tavalyi bronzérmes görög Nearkosz Petrosz Konsztaniudisz vár rá a 42kg-os döntőben. Jóni Rikárdó tavaly a szarajevói serdülő Eb-elődöntőjében legyőzte a görög ökölvívót, remekül tartva a nagyobb távolságot, Ábelnek is ez az út járható.

Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc bronzéremmel zárta a serdülő Eb-t, amelyen a magyar delegáció három medáliát szerzett. Egynek a sorsa még kérdéses, miután Körömi Ábel a döntőbe jutott a kelet-törökországi városban. Kapcsos Vivien remekül mozgott az elődöntős napon, friss volt, többet ütött, mint ukrán ellenfele, de nem ő került be a döntőbe.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna küldte el legjobbjait a serdülő Európa-bajnokságra.  

„Nehéz a mai napot sikeresnek ítélni, miközben az egyik versenyzőnknek sikerült a döntőbe jutnia. Sajnos Kapcsos Vivien mérkőzésének eredményét nem lehet tisztességesnek nevezni. A vezetőbíró által keltett ukrán hátszél a pontozóknál is megmutatkozott 3-2-es vereség formájában.

A fiúknál  a 42kg-os Ábelünk folytatta a menetelését, tanári bokszot bemutatva került be a szombati döntőbe. A mai mérkőzése a török ellen 3-2 arányú győzelmet hozott, de sikerét abszolút nem éreztük veszélyben. Rengeteget fejlődött az utóbbi időben, amelyet a szombati fináléban a görög fiú ellen be is mutathat,” nyilatkozta az elődöntők után Dorkó Péter.

A serdülő Európa-bajnokág hetedik napi eredményei

Női 70kg, elődöntő: Kapcsos Vivien – Szofija Novikova (ukrán) 2:3

Fiú 42kg, elődöntő: Körömi Ábel – Mehmet Akif Ficici (török) 3:2

A serdülő Európa-bajnokság döntős párosítása

Fiú 42kg, döntő: Körömi Ábel – Nearkosz Petrosz Konsztaniudisz (görög)

Közelgő események