hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

További érem lehetőségek a serdülő Európa-bajnokságon

Egyetlen magyar ökölvívó volt érdekelt az erzurumi serdülő Európa-bajnokság ötödik versenynapján, de Czifra Istvánnak nem sikerült a bravúr. Két magyar érem már biztos a serdülő Eb-n, szerdán ezt többen még gyarapíthatják, így Körömi Ábel, Brázovics Tamás, és Horváth Szabolcs is.

Czifra István Chirill Slepoi ellen lépett ringbe az ötödik napon egyedüli magyarként, és nagyon kevés tapasztalata ellenére majdnem egyenrangú ellenfele volt a moldávok legjobbjának. Chirill Slepoi testvére Daniil már az U22-es válogatott tagja, sok érmet gyűjtött össze az elmúlt években, így genetikailag is erős volt az ellenfél. A mérkőzésen főleg a moldáv akarata érvényesült, jól élt a helyzetekkel, így Czifra számára véget ért a serdülő Európa-bajnokság.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna küldte el legjobbjait a serdülő Európa-bajnokságra.  

A serdülő Európa-bajnokság ötödik napi eredményei

Fiú 46kg: Czifra István – Chirill Slepoi (moldáv) 0:5

A serdülő Európa-bajnokság hatodik napi párosításai

Fiú 42kg: Körömi Ábel – Roman Spac (moldáv)

Fiú 52kg: Brázovics Tamás – Dzsan Ahmedov (bolgár)

Fiú 57kg: Horváth Szabolcs – Johnboy Hodgkins (angol)

Fiú 66kg: Tószegi Ferenc – Olekszij Tatarenko (ukrán)

Közelgő események