hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szeleczki Lilla és Hoffmann Réka aranyérmes a Moldavian Belt tornán

A Moldavian Belt Torna harmadik versenynapján a hölgyeknél négy magyar érdekeltségű döntőre is sor került, az U22-es korosztályunk képviselői, Szeleczki Lilla és Hoffmann Réka egyaránt aranyéremmel zárta a versenyt. Szűcs Szabina és Dobos Rebeka a románok legjobbjaival találkozott, és ezüstéremmel távozhatnak Iasiból.

Moldavian Belt nemzetközi tornán szerepel a magyar ifi és a női elit válogatott Seres Attila és Ács József vezetésével. A magyar delegáció három versenynapot követően tíz mérkőzést vívott, és ebből nyolcat meg is nyert a nemzetközi tornán.

Szeleczki Lilla nyitotta a harmadik versenynapot, és román ellenfelét nemcsak megizzasztotta, de folyamatos ütésekkel el is kedvetlenítette, így a hazai ökölvívó fel is adta a mérkőzést. U22-es Eb-ezüstérmesünk, Hoffmann Réka ezúttal 81kg-ban szerepelt a versenyen, és a rutinos román Georgiana Mogos ellen időben találta meg a legjobb távolságot ahhoz, hogy a magyar küldöttség második aranyérmét szállítsa.

Szűcs Szabina régi ismerősével találkozott a döntőben, a tokiói olimpián negyeddöntős Claudia Nechita már többször győzte le. Legutóbb az isztambuli női világbajnokságon, amelyen már nagyon szoros összecsapást vívtak. Ezúttal is hasonló forgatókönyv zajlott, nem volt különbség a két ökölvívó között, de Szabina sérülése miatt feladni kényszerült az összecsapást. Dobos Rebeka még mindig csak 19 esztendős, a román Loredana Marin ellen harcossága nem volt elegendő az aranyéremhez.

Az ifjúsági fiúk három sikert könyvelhettek el az első két versenynapon, amelyet további három követett. Petrimán Milán és Kiss Milán román ellenfeleket győztek le, míg Homa Sándor egy kiváló ukránt a harmadik napon.

Iasi városa a Moldavian Belt nemzetközi torna házigazdája, és ezúttal a magyar csapat is szerepel az eseményen, amely hiánypótló az augusztusi hónapban. A verseny felkészülés az októberi női Európa-bajnokságra, valamint az ifjúsági világbajnokságra, amelyre november 13-a és 27-e között kerül majd sor Spanyolországban.

„Két aranyat, és két ezüstöt szereztünk a döntők első napján. Szeleczki Lilla a második menetre olyan sebességre kapcsolt, amely annyira felőrölte az ellenfelet, hogy a harmadik menetre már nem jött ki. Szabina harcos meccset vívott a már jól ismert román lánnyal, egy percig sem volt alárendelt szerepben. Sajnos a harmadik menetben egy ütésnél megroppant a bal könyöke, ezért azonnal feladtuk a mérkőzést.

Dobos Rebeka mindent megtett a győzelemért, azonban ez most kevés volt az U22-es Eb ezüstérmes román Marin ellen. Harcossága dicséretet érdemel. Hoffmann Réka kicsit álmosan kezdte a döntőt, menetről menetre jött fel, és javult a teljesítménye. A harmadik menet volt az, amely tisztán eldöntötte a mérkőzést a mi javunkra,” foglalta össze a harmadik napi női döntőket Seres Attila.

„Petrimán Milánnak egy kemény, verekedős ellenfele volt, az első menetben Milán nem érezte riválisa stílusát. A második, és a harmadik menetben érvényesíteni tudta az akaratát, így Milán pontozással nyert. Homa Sándor is kicsit rozsdásan kezdett, de percről percre jobban érezte a távolságot, megelőzte ukrán ellenfelét, így pontozással nyertük meg ezt a mérkőzést.

Kiss Milán volt a nap utolsó ringbe lépő magyarja, pontozásos győzelmet aratott, a tőle alacsonyabb verekedős ellenfelét hosszú baljobb egyenesekkel rendre megelőzte. Kissé még rutintalannak mondható a nemzetközi porondon Milán, de ma remekül megmutatta, hogy van keresnivalója,” nyilatkozta a harmadik versenynapot követően Ács József.

A Moldavian Belt Torna harmadik napi eredményei

Női felnőtt 48kg: Szeleczki Lilla – Alina Adriana Corbeanu (román) döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

Női felnőtt 57kg: Szűcs Szabina – Claudia Nechita (román) – Szabina feladta a harmadik menetben

Női felnőtt 60kg: Dobos Rebeka – Loredana Marin (román) 0:5

Női felnőtt 81kg: Hoffmann Réka – Georgiana Mogos (román) 5:0

Ifjúsági férfi 67kg: Petrimán Milán – Mihai Mindrigiu (román) 5:0

Ifjúsági férfi 75kg: Homa Sándor – Gleb Valkovics (ukrán) 5:0

Ifjúsági férfi 86kg: Kiss Milán – Constantin Bobu (román) 5:0

A Moldavian Belt Torna negyedik napi párosításai

Női felnőtt 66kg: Hámori Luca – Madalina Ciuma (román)

Női felnőtt 75kg: Lakos Regina – Roberta Andrei (román)

Ifjúsági férfi 57kg: Kovács Kruzitó – Paul Tudor Tudoroiu (román)

Ifjúsági férfi 60kg: Oláh Levente – Florin Ionita (román)

Közelgő események