hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A magyar ifi csapat öt aranyéremmel zárta a Moldavian Belt tornát

A magyar ökölvívó csapat végül kilenc aranyéremmel zárta a Moldavian Belt tornát, amely minden idők legjobb romániai teljesítménye. Szeleczki Lilla, Hoffmann Réka Hámori Luca, és Lakos Regina női aranyérmeit követően az ifjúsági fiúk közül Oláh Levente, Buza Rafael, Gémes Levente, Homa Sándor és Kiss Milán is a dobogó legfelső fokára állhatott az utolsó, ötödik versenynapon.

Az összesített győzelem/vereség mutatónk a Moldavian Belt tornán a káprázatos 15-5 lett, a versenyzőink a mérkőzések 75%-át nyerték meg Iasiban. A csapatot Seres Attila és Ács József vezette a versenyen, mindketten elégedettek voltak a látottakkal, a teljesítménnyel, amely remekül szolgálta a felkészülést az októberi, és a novemberi fő versenyekre.    

Hét ifjúsági fiú versenyzőnk indult a Moldavian Belt tornán, mind a heten éremmel zártak, Kovács Kruzitó bronza mellett Petrimán Milán egy ezüstöt szerzett, míg öten első helyezéssel térhetnek haza Magyarországra.

Junior Eb-aranyérmesünk Oláh Levente egy ismerős román ellenféllel találkozott, de megrendítő testütéseit ellenfele nem bírta sokáig, így a 17 éves tehetség aranyérmes lett Iasiban. A junior Eb-bronzérmes Gémes Levente szintén erőből oldotta meg a döntős feladatot, másfél menet után a bíró kihirdette az RSC győzelmét.

Homa Sándor első alkalommal bizonyíthatott külföldön, és mindhárom összecsapását magabiztosan hozta, a döntőben ő is döntő fölénnyel diadalmaskodott. Kiss Milán csak 17 éves, akárcsak a két Levente, minimális nemzetközi rutinnal rendelkezik, ennek ellenére taktikusan, okosan bokszolt végig a tornán, jutalma egy aranyérem lett.

A verseny felkészülés volt az októberi női Európa-bajnokságra, valamint az ifjúsági világbajnokságra, amelyre november 13-a és 27-e között kerül majd sor La Nucia városában, Spanyolországban.

„Oláh Levi egyhangú pontozással nyert, ellenfele az első menetig bírta a kemény ütéseket, majd folyamatosan menekült, és fogott. Rafi ellenfele nem állt ki, ő így mérkőzés nélkül lett aranyérmes.

Petrimán Milánnak nem sok kellett volna a győzelemhez. A Brassó Openen már találkozott ezzel az ellenféllel, most sokkal jobban bokszolt, mint februárban. Nagyon szoros mérkőzés volt, így ezüstéremmel zárt.

Gémes Levi mérkőzését a bíró a második menetben beszüntette, ellenfele nem bírta a nagy erejű ütéseket. Homa Sándor mérkőzése is idő előtt ért véget, a harmadik menet elején ért véget az összecsapás, miután sok megrendítő ütést kapott az ellenfél. Kiss Milán szépen bokszolt, betartotta a taktikai utasításokat, így egyhangú pontozással győzött.

A végén így öt aranyéremmel zártunk, egy ezüsttel, és egy bronzzal,” nyilatkozta az ötödik, utolsó versenynapot követően Ács József.

A Moldavian Belt torna ötödik napi eredményei

Ifjúsági férfi 60kg: Oláh Levente – Luis Camen (román) 5:0

Ifjúsági férfi 63.5kg: Buza Rafael – Alexandru Boboc (román) – Rafael mérkőzés nélkül győzött

Ifjúsági férfi 67kg: Petrimán Milán – Alexandru Buleu (román) 0:5

Ifjúsági férfi 71kg: Gémes Levente – Ninel Flaugiu (román) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Ifjúsági férfi 75kg: Homa Sándor – Stefan Dorin Aschiopoaei (román) – döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

Ifjúsági férfi 86kg: Kiss Milán – Paul Strugariu (román) 5:0

Közelgő események