hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nyitányként három magyar siker az Olimpiai Reménységek Tornáján

A junior válogatott több tagja sikeresen szerepelt a szerbiai Junior Nemzetek Kupáján, és a korosztályos Európa-bajnokságra való felkészülés következő állomásaként, Csehországban szerepelnek a legjobbjaink. Az Olimpiai Reménységek Tornája hagyományosan Csehországban kerül megrendezésre, az elmúlt években Usti nad Labem adott otthont az eseménynek.

A verseny a junior korcsoportban zajlik, így a 2006-os, valamint a 2007-es születésű tehetségek vehetnek részt Csehországban. Törteli Ferenc vezetésével az első versenynapon a magyar csapat két döntő fölényes, valamint egy pontozásos győzelmet aratott Usti nad Labemben.

„Kezdetét vette az Olimpiai Reménységek Tornája Usti nad Labemben. Az első napon öt magyar versenyző lépett a kötelek közé. Benedek Péter az első menet kicsit bizonytalan kezdését követően felvette a ritmust, és a másodikban, valamint a harmadikban egyértelműen bizonyította, hogy megérdemli a győzelmet.

Frank Dániel sajnos indiszponált ökölvívást mutatott be önmagához képest a mai napon, és szoros mérkőzésen alulmaradt lett riválisával szemben. A 63 kilós Tóth György mérkőzése a szakmai stáb teljes felháborodását váltotta ki, miután ellenfele egyetlen pozitívuma az volt, hogy túlélte a mérkőzést. Ennek ellenére a hazai versenyzőt hozták ki győztesnek, de hozzáteszem, az ellenfél edzője is bocsánatot kért tőlünk.

Ezek után Budai Szebasztián és Dóka Zalán már semmit sem bízott a véletlenre, mindkét versenyzőnk második menetes döntő fölényes győzelmet aratott, és bejutottak a vasárnapi fináléba,” foglalta össze az első versenynapot Törteli Ferenc.  

Az első napi eredményeink az Olimpiai Reménységek Tornájáról

48kg: Benedek Péter – Samuel Klabenes (cseh) – pontozásos győzelem

57kg: Frank Dániel – Nikolajs Zamjatins (lett) – pontozásos vereség

63kg: Tóth György – Dominik Pesek (cseh) – pontozásos vereség

66kg: Budai Szebasztián – Marcel Sokol (cseh) – döntő fölényes győzelem a második menetben

75kg: Dóka Zalán – Denis Krista (cseh) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Közelgő események