hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar aranyérem a csehországi Olimpiai Reménységek Tornáján

A csehországi Olimpiai Reménységek Tornáján a magyar csapat az utolsó, döntős napon három győzelmet szerzett. Salánki Dominika mellett Budai Szebasztián és Dóka Zalán is legyőzte cseh ellenfeleit, így mindhárman veretlenül zárták a versenyt, akárcsak Benedek Péter, aki a bemutató mérkőzéseken is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Salánki Dominika nagyon szépen bokszolt a harmadik versenynapon is, a serdülő Európa-bajnok cseh Viktorie Jilkova ellen mindent megtett a sikerért, annak ellenére, hogy már megnyerte a tornát. Bojti Gréta ugyan nem nyerte meg a döntőjét, de teljesítménye mindenképpen biztató a folytatásra. Gréta mellett Drobilits Adrienn is ezüstéremmel zárta a versenyt, ő is cseh ellenféltől kapott ki.

Budai Szebasztián minden mérkőzésén magabiztos volt, és nagyon szép győzelmeket aratott, amely mindenképpen biztató a junior Eb előtt. Dóka Zalán hasonlóan kiegyensúlyozott volt Usti nad Labemben, cseh döntős ellenfelét egyhangú pontozással győzte le.

Az Olimpiai Reménységek Tornája hagyományosan Csehországban kerül megrendezésre, az elmúlt években Usti nad Labem adott otthont az eseménynek. A verseny a junior korcsoportban zajlott, így a 2006-os, valamint a 2007-es születésű tehetségek vehettek részt Csehországban. A verseny remekül szolgálta a felkészülést a közelgő junior Európa-bajnokságra, amelyet az olaszországi Montesilvano rendez meg szeptember 25-étől.  

„Bojti Gréta megosztott pontozással kapott ki egy véleményes mérkőzésen. Gréti harcolt, de ennél sokkal többre képes. Drobilits Adrienn nagyot küzdött, szoros mérkőzésen maradt alul egy nála egy fejjel magasabb cseh lánnyal szemben. Salánki Dominika pedig bemutató mérkőzésen remekelt, így hasznos tapasztalatokkal térhet haza,” foglalta össze a harmadik napot Ancsin Katalin.

„Négy arany-, hat ezüst-, valamint egy bronzéremmel zárta a magyar junior válogatott a csehországi versenyt. A döntőben hat magyar versenyző volt érdekelt. A hölgyek közül Bojti Gréta és Drobilits Adrienn sajnos alulmaradtak, bár előző igen véleményesen kapott ki. Salánki Dominika már szombaton bebiztosította a győzelmet, de vasárnap is kesztyűt húzott, kiélezett mérkőzést vívott.

Benedek Péter minden nap kesztyűt tudott húzni, az első napi mérkőzése volt hivatalos, amivel meg is nyerte a tornát. A további versenynapokon feljebb lévő riválisai sorsát nehezítette meg, kirobbanó formát mutatva. Nagy Mátyás a döntőben csak a mérkőzés második felében találta meg az agresszív lett ellenfelének az ellenszerét, így nem sikerült győznie.

Budai Szebasztián és Dóka Zalán egyaránt cseh ellenfeleket kapott a döntőben, a harmadik menet végére kétség sem fért egyikőjük győzelméhez sem. Ez volt az utolsó versenyünk a junior Európa-bajnokság előtt. A hiányzókkal kiegészülve még két hét edzőtáborunk lesz. Bízom benne, hogy a sikeres felkészülésünknek meglesz az eredménye Olaszországban,” nyilatkozta a harmadik versenynapot követően Törteli Ferenc.  

A harmadik napi eredmények a versenyen

Női 48kg: Bojti Gréta – Eliska Ostra (cseh) 1:2

Női 52kg: Drobilits Adrienn – Julie Polednikova (cseh) 0:3

Női 57kg: Salánki Dominika – Viktorie Jilkova (cseh) 3:0

Férfi 54kg: Nagy Mátyás – Emmanuils Sidorenko (lett) 0:3

Férfi 66kg: Budai Szebasztián – Martin Rusnak (cseh) 3:0 Férfi 75kg: Dóka Zalán – Marek Svoboda (cseh) 3:0

Közelgő események