hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakos Regina és Hoffmann Réka is értékes nemzetközi tapasztalatokat szerzett a Szilézia Openen

Három magyar ökölvívó lépett volna ringbe a Szilézia Open harmadik versenynapján, de közülük Hámori Luca sajnos sérülése miatt nem bokszolhatott. Lakos Regina és Hoffmann Réka erősebb riválisokkal szemben nem tudtak ezúttal meglepetést okozni a tizenhetedik alkalommal zajló Szilézia Openen.

U22-es Európa-bajnoki ezüstérmesünk Hámori Luca sérülése remélhetőleg nem súlyos, de a szakmai vezetés nem kockáztatott, és nem engedte bokszolni, októberben ugyanis felnőtt női Eb-t rendeznek, így fontos, hogy legjobbunk ott egészséges legyen teljesen.

Lakos Regina a korábban ifi olimpiát, ifi Vb-t megnyert lengyel Elzbieta Wojcik ellen mérkőzött, és a sokkal rutinosabb rivális ellen elmondhatja, hogy végig bírta a mérkőzést. A lengyel 130-cal több mérkőzést vívott eddig, így a rutinja hozta számára a meccset, de Regina az elmúlt hónapokban sokat fejlődött. Hoffmann Réka egy cseh ismerőssel találkozott, ugyan ezúttal is kikapott az ellenféltől, de ő is szépen lépeget előre a nemzetközi mérkőzéseken.

A magyar női csapat három korosztályban is versenyez a következő nemzetközi eseményen, a 17. Szilézia Openen. A lengyelországi Gliwicében, Seres Attila vezetésével legjobb junior, ifjúsági, és felnőtt versenyzőink is szerepelnek, mindhárom korcsoportra nagy kihívások várnak az elkövetkező őszi hónapokban. A csütörtöki versenynapon a junioroké, és az ifiké lesz a főszerep a nemzetközi eseményen.

A Szilézia Openre összesen 30 ország regisztrált, és nemcsak az európai kontinensről, hanem a világ számos egyéb részéről. Végül ennyien nem érkeztek meg Lengyelországba, de a minőségi ellenfelek, a változatos stílusokkal való találkozás garantált ezen a nemzetközi versenyen.  Az első Szilézia Openre még 2006-ban került sor, és a kis regionális versenyből egy nagy esemény nőtte ki magát.

„Hámori Luca jobb kézfeje megsérült az előző győztes mérkőzésén, így a közeli Európa-bajnokság miatt inkább nem bokszoltattuk tovább.

Hoffmann Réka egy hónapja Kőszegen bokszolt már a cseh Cadovával, most Réka szeretett volna revánsot venni. Jobban bokszolt, mint augusztusban, szoros mérkőzésen maradt alul.

Lakos Regina a rutinos lengyel Wojcik ellen lépett ringbe, és a második menettől rendesen beleállt a harcba. A lengyel jobb volt, de Regi nem esett szét, játékban maradt végig.

Programon kívül is tudtunk hivatalos mérkőzést összehozni Szeleczki Lillának a lengyel Kuczewska ellen. Az idei Bocskain Lilla egyhangú pontozással kapott ki tőle, most szoros megosztott pontozással tudott csak nyerni a helyi versenyző,” nyilatkozta Seres Attila a Szilézia Open harmadik napjáról.   

A Szilézia Open harmadik napi magyar eredményei:

Női felnőtt 66kg: Hámori Luca – Dariga Sakimova (kazah) – mérkőzés nélkül

Női felnőtt 75kg: Lakos Regina – Elzbieta Wojcik (lengyel) 0:3

Női felnőtt 81kg: Hoffmann Réka – Iveta Cadova (cseh) 0:3

A Szilézia Open negyedik napi magyar párosításai:

Női junior 50kg: Bálint Bianka – Weronika Hodun (lengyel)

Női junior 50kg: Rába Noémi – Teresi Maloe (francia)

Női junior 52kg: Nyögéri Sára – Laura Wiatr (lengyel)

Női junior 63kg: Müncz Kata – Joanna Szledak (lengyel)

Női ifjúsági 50kg: Horváth Kármen – Oliwia Jakubczyk (lengyel)

Női ifjúsági 70kg: Kovács Nikolett – Oliwia Czerwinska (lengyel)

Női ifjúsági +81kg: Szia Zsófia – Polina Csernyenko (ukrán)

Közelgő események