hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kilenc bokszolónk szerepel a szarajevói Musztafa Hajrulahovics Tornán

A felnőtt női csapatunk a közelgő Európa-bajnokságra készül, míg a férfiak a Musztafa Hajrulahovics nemzetközi tornán Bosznia és Hercegovinában szerepelnek ezen a héten. A magyar csapatot kilenc ökölvívó, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint ifjabb Gedó György és Vörös Péter edzők alkotják.

A májusi jereváni felnőtt férfi Európa-bajnokságon a magyar csapat két remek bronzéremmel zárt, mindkét versenyzőnk, Kovács Ricsi és Veres Roli erőn felül teljesített, de nincs megállás senkinek sem, 2023-ban már olimpiai kvalifikációs tornákat rendeznek. A Musztafa Hajrulahovics Torna egy remek erőfelmérő lesz mindenki számára, az év második felében ugyanis kevés a felnőtt férfi nemzetközi torna a versenynaptárban.  

Az idei Musztafa Hajrulahovics nemzetközi torna szeptember 19-e és 25-e között zajlik majd Bosznia és Hercegovina fővárosában. A verseny 21-én a sorsolással, a hivatalos megnyitóünnepséggel, valamint az első versenynappal kezdetét is veszi. A szarajevói Musztafa Hajrulahovics emlékverseny ezúttal négynapos lesz, a döntőkre majd szeptember 24-én kerül sor.

A Musztafa Hajrulahovics emlékversenyre Ausztria, a házigazda Bosznia és Hercegovina, Kamerun, Horvátország, Németország, Magyarország, Írország, Jordánia, Koszovó, Litvánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Palesztína, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország jelezte részvételét a torna kezdete előtt.

A tavalyi, 2021-es Musztafa Hajrulahovics emlékverseny volt az utolsó állomás a felnőtt férfi világbajnokság előtt, a magyar csapat legerősebb felállásában szerepelt Szarajevóban legutóbb. A tavalyi szarajevói versenyen tizenhét nemzet képviselői bokszoltak, közülük tizenegy aranyérmet is szerzett, hazánk összesen kettőt.

Hámori Ádám három mérkőzést megnyerve diadalmaskodott új súlycsoportjában (86kg) egy éve. Bernáth Attila hosszú idő után először bizonyult a legjobbnak egy nemzetközi tornán, de azóta elkapta fonalat, és több eseményen lett első. Bernáth Attila ezúttal is jelen lesz a versenyen, és címvédésre készül az erős mezőnyben.

Veres Roland és Baracsi Dániel is a döntőig menetelt Szarajevóban, és csak sokkal rutinosabb, idősebb versenyzők állították meg őket. Csóka Nándor, Szaka István, Tallósi Péter, Felföldi László, Mester Soma, és Oroyovwe Isaac szoros mérkőzéseken kaptak ki az elődöntőkben, de mindannyian bronzzal zártak 2021 szeptemberében. Baracsi Dani felgyógyult sérüléséből, így a Musztafa Hajrulahovics torna visszatérés lesz a számára pár hónapnyi kihagyást követően.

A Musztafa Hajrulahovics Tornán résztvevő magyar csapat:

51kg: Virbán Martin

51kg: Bernáth Attila

54kg: Virbán Gábor

54kg: Bernáth László

67kg: Fodor Milán

71kg: Gerzsenyi István

71kg: Oroyovwe Isaac

75kg: Provics Gergő

92kg: Baracsi Dániel

Edzők: Bertók Róbert szövetségi kapitány, ifjabb Gedó György, Vörös Péter

A Musztafa Hajrulahovics Torna versenyprogramja

Szeptember 19-20. – A csapatok érkezése

Szeptember 21., 11:00 – Sorsolás

Szeptember 21., 16:00 – Hivatalos megnyitóünnepség

Szeptember 21., 16:30 – Első versenynap

Szeptember 22., 14:00 és 18:00 – Második versenynap

Szeptember 23., 14:00 és 18:00 – Harmadik versenynap

Szeptember 24., 18:00 és 21:00 – Negyedik versenynap a döntőkkel

Szeptember 25. – Hazautazás

Közelgő események