hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Gábor és Fodor Milán magabiztos győzelmekkel kezdett a Musztafa Hajrulahovics emlékversenyen

Az első versenynappal kezdetét vette a Musztafa Hajrulahovics nemzetközi torna Bosznia és Hercegovina fővárosában, amely némi csúszással indult, de sikerült a szervezőknek a teljes napi programot lebonyolítani. szerepelnek ezen a héten. Az első napon ringbe lépő négy magyar közül Virbán Gábor, és Fodor Milán hagyta el győztesen a szorítót.

Virbán Gábor egy észak-macedón származású, de szlovén színekben bokszoló riválissal szemben kezdett, és nagyobb rutinja, valamint technikai tudása egyértelmű győzelmet hozott ezen a meccsen. Fodor Milán nem bízta a véletlenre a dolgokat, palesztin ellenfelét addig űzte-hajtotta, amíg végül döntő fölénnyel tudott diadalmaskodni.

A jordánok rendezik október 30-ától a következő Ázsia-bajnokságot, így gőzerővel készülnek a hazai eseményre. A csapatuk szerepel a Hajrulahovics emlékversenyen, és ennek levét itta meg Bernáth Laci, aki küzdött, de nem az ő kezét emelték a magasba. Oroyovwe Isaac a tehetséges szlovák Ladislav Horvath ellen szintén szoros meccsen búcsúzott, de teljesen egyenrangú ellenfél volt.

A magyar csapatot kilenc ökölvívó, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint ifjabb Gedó György és Vörös Péter edzők alkotják. A szarajevói Musztafa Hajrulahovics emlékverseny ezúttal négynapos, a döntőkre majd szeptember 24-én kerül sor.

„54 kg Virbán Gábor vs Damir Azizovszki (szlovén)

Gábor a 4 közé kerülését lépett ringbe. Magabiztos győzelemmel került a döntőbe, amely során többször kellett számolni az ellenfelére.

Bár az ütőtáv tartásán kell majd javítani, eredményesen bokszolt Gábor, és megérdemelten nyert.

54 kg Bernáth László vs Jebril Mahdi Mohammad Al-Matbouli (jordán)

A mérkőzés rendkívül szoros volt, ahol az első menet az ellenfélé, a második Lacié volt. A harmadik menetet bárkinek lehetett adni. A bírók a jordániai versenyzőt látták jobbnak. Laci nagyot küzdött, de hiányzott a megfelelő egy kevés ahhoz, hogy ezt a győzelmet el tudja hozni egyértelműen.

67 kg Fodor Milán vs Nidal Foqahaa (palesztín)

Milán palesztin versenyző ellen lépett ringbe a 10. párban, a 4 közé jutásért. Milán végre a megfelelő ütemben kezdte az első menetet, és magabiztos győzelmet aratott idő előtt a harmadik menetben.

71 kg. Oroyovwe Onoriode Isaac vs Ladislav Horvath (szlovák)

Ziki sajnos nem tudta megmutatni a tudása legjavát. A viszonylag eseménytelen első kettő menetet követően a harmadik mentben szerintem Ziki eredményesebb volt. A bírók a szlovák ellenfelét látták a jobbnak, de Ziki kezét is felemelhették volna,” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány az első versenynapról.

A Musztafa Hajrulahovics Torna első napi eredményei

54kg: Virbán Gábor – Damir Azizovszki (szlovén) – pontozásos győzelem

54kg: Bernáth László – Jebril Mahdi Mohammad Al-Matbouli (jordán) – pontozásos vereség

67kg: Fodor Milán – Nidal Foqahaa (palesztin) – döntő fölényes győzelem a harmadik menetben

71kg: Oroyovwe Isaac – Ladislav Horvath (szlovák) – pontozásos vereség

Közelgő események