hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Martin, Bernáth Attila, és Gerzsenyi István is döntős a Musztafa Hajrulahovics Tornán

Három magyar ökölvívó került be a Musztafa Hajrulahovics nemzetközi emlékverseny döntőibe, a Szarajevóban zajló eseményen Virbán Martin, a címvédő Bernáth Attila, és Gerzsenyi István is az aranyéremért küzdhet meg.

Virbán Martin nem kapott könnyű ellenfelet a szarajevói nemzetközi torna harmadik napján, a lengyel Jakub Slominski közel tíz év nemzetközi tapasztattal büszkélkedhet, de a sérüléséből felépülő versenyzőnk kontrollálta az első két menetet. Martin nem hagyta kibontakozni a rutinos lengyelt, így a döntőben a Bernáth Attila révén korábban már legyőzött ír Sean Mari vár rá az aranyéremért.

Bernáth Attila címvédőként érkezett a Musztafa Hajrulahovics emlékversenyre, ezúttal az 54kg-osok között szerepel Szarajevóban. A sorsolás pikentériája volt, hogy az elődöntőben honfitársával, Virbán Gáborral kellett megmérkőznie. A három menetből kettőt Bernáth Attila nyert meg, így a mérkőzés is az övé lett, de a döntőben a jordán riválisával szemben még jobb teljesítményre lesz szüksége.

Az U22-es Európa-bajnokságon negyeddöntős Gerzsenyi István az osztrák Esad Avdic ellen sikerrel nyitott a negyeddöntőben, amelyet egy újabb győzelem követett, ezúttal az Oroyovwe Isaacot első nap legyőző szlovák Ladislav Horvath személyében. A 21 esztendős magyar fiú minden szempontból felülmúlta fiatalabb riválisát, így a fináléban egy nagyágyú ellen tesztelheti a képességeit. A jordán Zeyad Eshaish olimpikon volt Tokióban, nyerte az ázsiai kvalifikációs tornát, és tavaly a belgrádi Vb-n a kétszeres olimpiai bajnok kubai Roniel Iglesias ellen is győzni tudott.

A magyar csapatot kilenc ökölvívó, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint ifjabb Gedó György és Vörös Péter edzők alkotják. A szarajevói Musztafa Hajrulahovics emlékverseny ezúttal négynapos, a döntőkre szombaton kerül sor, amelyben három magyar ökölvívó is érdekelt lesz.

„54 kg Bernáth Attila vs Virbán Gábor

A délutáni programban Gábor és Attila egymás ellen léptek ringbe a döntőbe jutásért. A ringsarkukba a kettő segítségem, Vörös Péter és Ifj. Gedó György mentek fel. Sorsolással döntöttük el, hogy ki – kinek a sarkában álljon. Bár kemény csata volt látható, nem voltam maradéktalanul elégedett a mérkőzésen látottakkal. Mindketten jobb teljesítményre képesek, mint amit ma nyújtottak. Ez talán annak tudható be, hogy a csapattársuk ellen bokszoltak. A mérkőzés győztese Attila lett, de nagyon szoros volt a meccs, akár Gábor kezét is felemelhették volna.

67 kg Fodor Milán vs. Wachala Filip (POL)

Milán ezen a meccsen is élesen kezdett. Az ellenfele is kiváló verekedő ökölvívó volt, így egy kemény, és rendkívül nagyiramú mérkőzés alakult ki. Szoros első kettő menetet követően – amely adható volt mindkét versenyzőnek –  Milán nálam tisztán hozta a harmadik menetet. A bírók a lengyel versenyzőt látták jobbnak. Nem kérdés, hogy még mindig van min javítania Milánnak, de elégedett vagyok a mai teljesítményével, mert folyamatos, jó teljesítményt nyújtott.

51 kg Virbán Martin vs. Slominski Jakub (POL)

Martin szépen kezdte a mérkőzést, és egyértelműen vitte az első mentet. Jobbhorgai, a balegyenesei és leforgásai is hatásosak voltak ebben a menetben. A második menet is viszonylag sima volt. A harmadik menetben viszont nagyon elfáradt, és látványosan szétesett a koordinációja. Martin tavaly év végén COVID-os lett, és később gerincsérülés miatt is hosszabb időt hagyott ki. Tulajdonképpen nem láttam őt bokszolni a tavalyi felnőtt Ob óta. Örülök, hogy visszatért a csapatba, és remélem, hogy újra teljes értékű tagja lesz a felnőtt válogatottnak. Értékes győzelmet gyűjtött be, és bízom benne, hogy holnap is győzni tud a döntőben.

71 kg Gerzsenyi István vs Ladislav Horvath (SVK)

Gerzsenyi azzal a szlovák versenyzővel bokszolt, akitől Ziki kikapott korábban. István a balegyenesekkel rendre talált, és a második menettől már több jobbegyenest, és csapottat ütött, ami szintén eredményes volt számára. Voltak momentumok, amik nem tetszettek, illetve amiken javítani kell, de István egyértelmű győzelmet aratott, amelynek örülök.

75 kg Provics Gergő vs Cvitanovic Leo (BIH)

Gergő szemöldökén egy közel 3 cm-es repedés keletkezett a tegnapi mérkőzésen egy fejelést követően. Sikerült a sebet szépen összehúzni, de a sérülés miatt nem engedtem ringbe lépni a mai napon.

92 kg Baracsi Dániel vs Okafor Alexander (GER)

Dani a nagyon jó eredményekkel rendelkező, rutinos német versenyzővel mérkőzött a döntőbe jutásért. Arra kértem, hogy balegyenesekkel terelje be őt a kötelekhez, és a ritmus, valamint irányváltásokat figyelve kapja el őt, balhorgokkal, vagy jobbegyenesekkel, illetve csapottakkal. Dani számos tiszta találatot vitt be, amelyből az egyik már az első menet legelején fogásra kényszerítette ellenfelét. A német versenyző technikai tudásban még előrébb jár Daninál, így bár Dani nagyot küzdött, veszített ezen a mérkőzésen. Csodálkoznék, ha nem a német lenne az első a 92 kg-os súlycsoportban ezen a tornán. Elégedett vagyok Dani teljesítményével, és győzni akarásával.

Holnap három versenyzőnk fog a döntőkben mérkőzni, de ha Gergő sérülését, és Milán mérkőzését veszem, akkor 5 döntősünk is lehetne a holnapi napon,” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a harmadik versenynapról.

A Musztafa Hajrulahovics Torna harmadik napi eredményei

51kg: Virbán Martin – Jakub Slominski (lengyel) 3:0

54kg: Bernáth Attila – Virbán Gábor 2:1

67kg: Fodor Milán – Filip Wachala (lengyel) 0:3

71kg: Gerzsenyi István – Ladislav Horvath (szlovák) 3:0

75kg: Provics Gergő – Leo Cvitanovics (bosnyák) – mérkőzés nélkül

92kg: Baracsi Dániel – Alexander Okafor (német) 0:3

A Musztafa Hajrulahovics Torna negyedik napi döntős párosításai

51kg: Virbán Martin – Sean Mari (ír)

54kg: Bernáth Attila – Jebril Mahdi Mohammad Al-Matbouli (jordán)

71kg: Gerzsenyi István – Zeyad Eshaish (jordán)

Közelgő események