hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Veres Roland magabiztos sikerrel debütált új súlycsoportjában a Egyetemi Világkupán

A törökországi Samsun a házigazdája a Egyetemi Világkupának, amelyen a magyar válogatott is szerepel női és férfi versenyzőkkel egyaránt. Az első versenynapon újdonsült Eb-bronzérmesünk, Veres Roland lépett a ringbe, és magabiztos, egyértelmű győzelemmel mutatkozott be új súlycsoportjában.

Bertók Róbert szövetségi kapitány a Musztafa Hajrulahovics emlékversenyen irányította a szakmai munkát az elmúlt napokban, míg Samsunban Régi Dániel vezeti a csapatot. Összesen 13 pár küzdelmeire került sor az első versenynapon Samsunban, ahol a svéd Susanne Karrlander a technikai delegált.

Veres Roland a jereváni Európa-bajnokságon egy meglepetés bronzéremmel élete eddigi legjobb eredményét érte el, azóta pedig fogyasztott, egy súllyal lejjebb az 57kg-osok között szerepel. A bemutatkozás tökéletes volt, okosan, taktikusan bokszolt a dél-afrikai Siphesihle Siza Funulwazi Ngiba ellen, és a legjobb nyolc közé jutott a versenyen. Veres Roli következő ellenfele a negyeddöntőben, már az éremért a török Emin Erdogdu lesz.

A Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Franciaország, Horvátország, Írország, Japán, Kanada, Kirgizisztán, Németország, Nigéria, Magyarország, Mexikó, Moldova, Tádzsikisztán, Törökország, Türkmenisztán, és Ukrajna vesz részt a főiskolai eseményen.

Veres Roland egyhangú pontozásos győzelmet aratott egy jól képzett dél-afrikai ellenféllel szemben. Fegyelmezetten, remek lábmunkával végig kézben tartotta a mérkőzést, a legjobb nyolc között pedig török ellenfél vár rá a versenyen. Roli először bokszolt az új súlycsoportjában, az 57kg-ban. Gyors volt, dinamikus, és menetről menetre fokozta a tempót,,” nyilatkozta Régi Dániel Veres Roland teljesítményéről.

A Főiskolai Világkupa első napi eredményei

57kg: Veres Roland – Siphesihle Siza Funulwazi Ngiba (dél-afrikai) 5:0

A Főiskolai Világkupa második napi párosításai

71kg: Mester Soma – Cem Kaya (török)

Közelgő események