hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar kezdi meg szereplését a junior Európa-bajnokság első napján

A junior Európa-bajnokság a technikai értekezlettel, és a sorsolással kezdetét vette, a mai napon már 48 selejtezős összecsapásra is sor kerül. Az első versenynapon Frank Dániel horvát, Budai Szebasztián litván, Nagy Mátyás albán, míg Dóka Zalán pedig német riválissal szemben kezdi meg szereplését a junior Európa-bajnokságon, mindannyiuknak a legjobb tizenhat közé jutás lesz a tét.

Összesen 353 ökölvívó volt ott a regisztrációnál, 119 leány és 234 fiú, így mindenkinek nagyon erős ellenfelekkel, és népes mezőnnyel kell szembenéznie. A magyar csapatból az idén veretlen Nileborg Krisztián fogta meg Fortuna asszony kezét, tizennégyen vannak a súlycsoportjában, de a legjobb nyolc között kezdhet, így egyetlen lépésre van csak az éremtől.

A junior Eb-re eredetileg július 2-a és 11-e között került volna megrendezésre Olaszországban, de az Európai Ökölvívó Konföderáció módosította az időpontot.  Monza volt az eredeti helyszín, de egy másik kis olasz városka, Montesilvano a junior Európa-bajnokság házigazdája. Az idei junior Európa-bajnokságon a 2006-os és 2007-es korosztály képviselői vehetnek részt.

Montesilvano Abruzzo régióban, Pescara városa mellett fekszik az Adriai-tenger partján, és nincs messze többek között a tavalyi U22-es Európa-bajnokság helyszínétől sem. Az olasz fővárostól, Rómától két óra autóútra fekszik, és 54 ezer lakosa van jelenleg, és szeptember végén még 24-25 fok várható a verseny közben.

A magyar válogatott a 2021-es junior Európa-bajnokságon maradandót alkotott a grúz fővárosban, Tbilisziben. Oláh Levente aranyéremmel zárt a versenyen, míg Kovács Nikolett és Gémes Levente bronzot szerzett 2021 júliusában a junior Európa-bajnokságon. Közülük idén már mindannyian az ifjúsági korcsoportban bokszolnak, és a november ifjúsági világbajnokságra készülnek.

A junior Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapat sorsolása:

Női 52kg, a 8 közé jutásért: Nyögéri Sára – Melek Yigit (török)

Női 57kg, a 8 közé jutásért: Varga Sára – Martyna Jarzabek (lengyel)

Női 63kg, a 8 közé jutásért: Müncz Kata – Kayleigh Whelan (ír)

Férfi 48kg, a 8 közé jutásért: Benedek Péter – Fortunato Antonio Marsala (olasz)

Férfi 52kg, a 8 közé jutásért: Kozák Kevin – Luis Wardrope (skót)

Férfi 54kg, a 16 közé jutásért: Nagy Mátyás – Bujar Hekuri (albán)

Férfi 57kg, a 16 közé jutásért: Frank Dániel – Lukas Mirkovics (horvát)

Férfi 66kg, a 16 közé jutásért: Budai Szebasztián – Dovydas Vasiliauskas (litván)

Férfi 70kg, a 4 közé jutásért: Nileborg Krisztián – Charles Valbergs (ír) Férfi 75kg,

a 8 közé jutásért: Dóka Zalán – Ali Ahmed Ismail (német)

Közelgő események