hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Mester Soma egy káprázatos harmadik menettel hozta vissza a mérkőzést Samsunban

Két mérkőzésnapot követően veretlen a magyar válogatott a törökországi Samsunban zajló Főiskolai Világkupán, amelyen már egy hosszabb versenynapot láthatott a közönség. Veres Roland győzelmét követően Mester Soma egy hatalmas hajrával biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

Mester Soma a tavalyi felnőtt világbajnokságon már szerepet kapott, egy mérkőzést meg is nyert, de az idei évben betegségek, és sérülések hátráltatták, így a jereváni felnőtt Európa-bajnokságot ki kellett hagynia. A 21 esztendős tehetség ezúttal nem a középsúlyban (75kg), hanem eggyel lejjebb szerepel, és a samsuni esemény a bemutatkozás számára.

Soma ellenfele a 2021-es ifjúsági világbajnokságon negyeddöntős hazai török ökölvívó, Cem Kaya volt a második versenynapon a legjobb tizenhat között. Soma ellenfele ugyan csak 19 esztendős volt, de elegendő nemzetközi rutinnal rendelkezett ahhoz, hogy elvigye az első menetet. A magyar versenyző a másodikban már minimum egyenrangú ellenfele volt a töröknek, a harmadikban pedig olyan tempót diktált, amelyen képes volt a vesztésre álló mérkőzést a sírból visszahozni. Soma a legjobb nyolc között az ír Matthew McCole ellen lép majd ringbe a főiskolások seregszemléjén.

A Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Franciaország, Horvátország, Írország, Japán, Kanada, Kirgizisztán, Németország, Nigéria, Magyarország, Mexikó, Moldova, Tádzsikisztán, Törökország, Türkmenisztán, és Ukrajna vesz részt a főiskolai eseményen.

Óriási akarat, erő, és győzni akarás jellemezte ma Mester Somát, így ez győzelmet hozott a számára. Az első menetet 5:0-ra vitte el a török versenyző, a másodikat már csak 3:2-re, de ez a periódus már simán lehetett volna a miénk is. Kezdett sokat fogni a török, és egyre jobban kidomborodott Soma testi és lelki erőfölénye a végén. A harmadik menetben nemcsak számoltak a törökre, de a mérkőzésvezető meg is intette, így óriásit fordított Soma az utolsó három percben ,,” nyilatkozta Régi Dániel a második napról, amelyben Mester Soma egyedüli magyarként volt érdekelt.

A Főiskolai Világkupa második napi eredményei

71kg: Mester Soma – Cem Kaya (török) 3:0

A Főiskolai Világkupa harmadik napi párosításai

Férfi 80kg: Bárányi Péter – Oliver Ginkel (német)

Férfi 92kg: Kiss Levente – Emir Buyukdag (török)

Közelgő események