hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Balszerencsés nap a Brandenburg Ifjúsági Kupán

Az ifjúsági válogatott a korosztályos világbajnokságra készül, és ennek jegyében vesz részt a németországi Brandenburg Kupán. Az első versenynapon nem sikerült a bravúr senkinek sem, Petrimán Milán ezúttal nem azt hozta, amely tőle a megszokott, míg Kovács Kruzitó pedig nagyon pechesen hagyta el a ringet.

Balogh József az ifi Eb-címvédő, tőle sokkal magasabb angol Damar Thomas ellen lépett ringbe, de nem volt reális esélye, hogy meglepetést okozzon. Simon Márkó sem élete meccsét produkálta a kanadaiak legjobb ifjúsági ökölvívója, Mathieu Wilkens ellen, de derekasan küzdött az utolsó pillanatokig.

Az ISF Gymnasiade győztes Petrimán Milán ezúttal nem tűnt frissnek, lassan mozgott, és erre ráfizetett, mert angol ellenfele szintén egy nemzetközi szinten ismert ökölvívó volt. Kovács Kruzitó veresége volt a legfájóbb az első napon, mert a szakmai stáb minden tagja szerint is többet tett a sikerért, mint dán ellenfele.

Az országos bajnokságot követően a Brandenburg Kupa a következő állomás, majd az év legfontosabb ifjúsági eseménye előtt még edzőtáborok várnak a magyar csapatra. Brandenburgban csupa erős nemzet jelent meg a legjobbjaival, így ez a verseny remekül szolgálja a felkészülést.

A verseny sajátossága, hogy a vesztesek nem búcsúznak azonnal, így mindenki további tapasztalatokat gyűjthet a németországi ifi tornán. A spanyolországi La Nucia lesz a házigazdája a november közepén sorra kerülő ifjúsági világbajnokságnak, amelyen népes magyar csapat szerepel az előzetes tervek alapján.

„Petrimán Milán ellenfele gyorsabb volt, és sajnos versenyzőnk nem érezte az ütőtávot, így nem ez volt sajnos élete legjobb meccse. A lábai nagyon le voltak ragadva, nem tudta megvalósítani az elképzeléseket, így nem lehetett más a vége, csak pontozásos vereség.  

Simon Márkó sem tudta megvalósítani a taktikát, keveset kezdeményezett támadásokat, így ellenfele gyorsan tudott reagálni mindenre. Balogh József ellenfele egy fejjel volt magasabb tőle, a hosszú kezeivel nem tudott mit kezdeni, ez a súlycsoport nem a legtökéletesebb neki.

Kovács Kruzitó az esti programban számomra érdekes pontozással kapott ki a dán riválisával szemben. Sok ütéssel tarkított meccsen véleményem szerint megnyerte az összecsapást, de nem az ő kezét emelték fel. Úgy érzem, megérdemelte volna a sikert a mai napon,” foglalta össze az első nap eseményeit a csapattal tartó Ács József.

A Brandenburg Kupa első napi eredményei:

57kg: Kovács Kruzitó – Mikkel Gribsholt (dán) 0:3

67kg: Petrimán Milán – Levi Barnes (angol) 0:5

75kg: Simon Márkó – Mathieu Wilkens (kanadai) 0:5

92kg: Balogh József – Damar Thomas (angol) 0:5

A Brandenburg Kupa második napi párosításai:

51kg: Zsigó Csaba – Ferman Sagir (német)

57kg: Kovács Kruzitó – Jan Richmeier (német)

63.5kg: Buza Rafael –Hugo Harstedt (svéd)

75kg: Simon Márkó – Dominik Weinbinder (német)

92kg: Balogh József – Elwin Belezika (svéd)

Közelgő események