hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Öten is a negyeddöntőből kezdik a budvai női Európa-bajnokságot

A montenegrói Budvában a női Európa-bajnokság pénteken délután veszi kezdetét az első selejtezős nappal, és hivatalossá vált a sorsolást követően, hogy versenyzőink mikor és ki ellen kezdenek. A versenyzőink sorsolása kifejezetten jónak mondható, öten is a legjobb nyolc között kezdhetik meg az Európa-bajnokságot.

Seres Attila vezetésével a női válogatott hét fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, miután legjobbunk, az U22-es Eb-ezüstérmes Hámori Luca sérülése nem jött rendbe időben. Az első versenynapon nem lesz érdekelt magyar ökölvívó, a megnyitóünnepség után tíz pár küzdelmeire kerül sor, de a legjobb tizenhat közé jutásért senkisek sem kell ringbe lépnie.

Szeleczki Lilla súlyában tizenöten lépnek ringbe, és ő lett a szerencsés, akinek csak a negyeddöntőben kell kezdenie. Lakotár Hanna, Lakos Regina, Nagy Tímea és Hoffmann Réka egyaránt a negyeddöntőben kezdhet Budvában, de Szűcs Szabina is szerencsésebben sorsolt ezúttal.

A regisztrált 164 versenyzőből 154 meg is érkezett a montenegrói kisvárosba, összesen 30 nemzetet képviselve. Az 54kg és a 60kg a két legnépesebb súlycsoport, mindkettőben 20-20 ökölvívó húz kesztyűt az Európa-bajnokságon.

Anglia, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Írország, Koszovó, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, és Wales vesz részt az idei női Európa-bajnokságon.

„Jónak mondható a sorsolás, hiszen 5 versenyzőnk is a 8 között kezdhet. Egyedül Szucs Szabina és Varga Beáta kezd a 16 között. Van pár ellenfél, akivel már bokszoltunk, így könnyebb a felkészülés a mérkőzésre.

A legfrissebb emléke Lakotár Hannának van, hiszen két héttel ezelőtt sparringolt a finn lánnyal. Hoffmann Réka a tavalyi U22-es EB-n találkozott ukrán ellenfelével. Bízom benne, hogy valamelyik versenyzőnk eljut éremig,” nyilatkozta a sorsolást követően Seres Attila.

A magyar csapat sorsolása a női Európa-bajnokságon

48kg, a 4 közé jutásért: Szeleczki Lilla – Noora Kirppu (finn) és Szevda Aszenova (bolgár) mérkőzés győztese

52kg, a 4 közé jutásért: Lakotár Hanna – Emma Jokiaho (finn)

54kg, a 8 közé jutásért: Varga Beáta – Sztanimira Petrova (bolgár)

57kg, a 8 közé jutásért: Szűcs Szabina – Tatevik Hacsatrjan (örmény)

70kg, a 4 közé jutásért: Lakos Regina – Ani Hovszepjan (örmény)

81kg, a 4 közé jutásért: Nagy Tímea – Eda Yenilmez (török)

+81kg, a 4 közé jutásért: Hoffmann Réka – Marija Lovcsinszka (ukrán)

Közelgő események