hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina magabiztos sikerrel kezdett Budvában és a legjobb nyolc között folytathatja

A montenegrói Budvában a női Európa-bajnokság első versenynapján nem volt versenyzőnk, akinek ringbe kellett volna lépnie, így a start csak szombaton jött el a csapat számára. Szűcs Szabina az egyik legrutinosabb női versenyzőnk, és a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelemmel nyitott Montenegróban.

Szabina már négy világbajnokságot járt meg, de rendre balszerencsés volt a sorsolásokkal, most viszont Fortuna istenasszony kegyeibe fogadta a 30 esztendős ökölvívót, aki idén is rengeteget fejlődött. A sok munka, amelybe áldozatosan beleáll, kezdi éreztetni a hatását a nemzetközi porondon is, így ellenfelei már számolnak vele.

Szabina első örmény ellenfele rutintalan volt hozzá képest, de ezen a női Európa-bajnokságon megtanultuk, hogy senki sem mehet biztosra, olyan sok volt a meglepetés. Szerencsére Szabina nem tartozott ebbe a kategóriába, mindhárom menetet uralta, és egyhangú pontozással jutott be a legjobb nyolc közé, ahol görög rivális vár rá.  

A regisztrált 164 versenyzőből 154 meg is érkezett a montenegrói kisvárosba, összesen 30 nemzetet képviselve. Anglia, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Írország, Koszovó, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, és Wales vesz részt az idei női Európa-bajnokságon.

Jól sikerült Szabina és a válogatott első mérkőzése az EB-n. Szabina akarata érvényesült mindhárom menetben, végig rá tudta erőltetni örmény ellenfelére a stílusát. Szabina jó formában várja a következő mérkőzést, ahol görög ellenfél vár rá. Ez a jó kezdés az egész csapatnak erőt ad, így bízom benne, hogy éremmel vagy érmekkel térünk haza,” nyilatkozta az első magyar mérkőzést követően Seres Attila.

A magyar csapat mai eredménye a női Európa-bajnokságon

57kg, a 8 közé jutásért: Szűcs Szabina – Tatevik Hacsatrjan (örmény) 5:0

A magyar csapat párosítása a harmadik versenynapon

54kg, a 8 közé jutásért: Varga Beáta – Sztanimira Petrova (bolgár)

Közelgő események