hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tizennyolc felnőtt versenyzőnk szerepel Szlovéniában és Lengyelországban erős nemzetközi tornákon

A női Európa-bajnokság még zajlik Budvában, és Nagy Timi révén még megvan az éremesély, de a felnőtt válogatott további versenyeken szerepel az elkövetkező napokban. A World Boxing Tour részét képező maribori versenyen kilencen szerepelnek majd, akárcsak a lengyelországi Suzuki Night gálán.

Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével négy női és öt férfi versenyző Szlovénia felé vette az irányt, az IBA World Boxing Tour sorozata ott folytatódik, így hazánkhoz közel szerezhetnek értékes tapasztalatokat versenyzőink. Hámori Luca is visszatér sérüléséből, remélhetőleg a verseny kezdetére már teljes értékű harcos lesz. Az előzetes nevezések alapján 29 ország részvétele várható a világ minden részéről a maribori eseményen.

Lengyelország ebben az évben már több Suzuki Boxing Night gálát szervezett, és a következő eseményre a magyar csapatot is meghívták. Kilenc főként fiatalabb versenyzőnk szerepel majd a lengyelországi eseményen, amely remek erőfelmérő lesz mindannyiuknak, a csapat többsége még U22-es korú.

„Másfél hetet töltöttünk Tatán a Suzuki kupa, és a Mariborban rendezendő Silver Belt torna előtt. A lengyelországi csapatbajnokságra már elindult a csapat korán reggel. Mi a maribori tornára reggel 08:00 órakor fogunk majd indulni.

A srácok jó állapotban vannak, mindenki egészséges. Szerencsére Hámori Luca kézsérülése is szépen javul, a ringbe lépésére reményeim szerint közel 100%-os állapotban lesz majd.

A lengyelországi verseny tapasztalatszerzésben, míg a maribori torna a világranglista pontok gyűjtésében fontos a magyar csapat számára. Sajnos egy-két kiemelt versenyzőnk nem nincs itt a csapattal, Veres Roland kéztörés miatt nem tud részt venni a maribori tornán, de a táborban törött kézzel is részt vett, és jól dolgozott.

Biztosan népes mezőny indul majd Mariborban, és több csapat is az első keretével vesz részt, így részben képet kaphatunk majd a jövő évi Vb, illetve Európa Játékokon induló mezőnyből is,” nyilatkozta a felkészülésről Bertók Róbert szövetségi kapitány

Silver Belt Torna – Maribor, Szlovénia – A magyar csapat

Férfi 54kg – Virbán Gábor

Férfi 63,5kg – Kovács Richárd

Férfi 71kg – Gerzsenyi István

Férfi 75kg – Cservenka Róbert

Férfi 80kg – Kovács Pál

Női 48kg – Mezei Petra

Női 52kg – Sipos Hajnalka

Női 60kg – Dobos Rebeka

Női 66kg – Hámori Luca

Edzők: Bertók Róbert, Alvics Gyula, Régi Dani

Suzuki Boxing Night – Varsó, Lengyelország – A magyar csapat

54kg – Bernáth László

57kg – Bundovics István

63,5kg – Római Ruben

71kg – Mester Soma

75kg – Provics Gergő

80kg – Bárányi Péter

86kg – Beri Kevin

92kg – Kiss Levente

+92kg – Felföldi Pál

Edzők: Erdei Zsolt, Ráth Miklós, ifj. Gedó György

Bíró: Csokor Zoltán, Babai Sándor

Közelgő események