hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea hatalmas szívvel bokszolva érmes a női Európa-bajnokságon

Budvában összesen hat negyeddöntősünk volt, és az első sikertelen felvonást követően a csapat legrutinosabb tagja, Nagy Tímea győzelme már biztos érmet jelent hazánknak. A végén csattant az ostor, Timi az elődöntőbe jutott egyedüli magyarként, és a szünnapot követően a döntőbe jutásért léphet ringbe.

A korábbi kétszeres Vb-bronzérmes Nagy Timi a májusi isztambuli világbajnokságon nagyon közel volt ahhoz, hogy meglepetést okozzon, ezúttal a szoros mérkőzést sikerült a maga javára fordítani. Török ellenfeléhez képest rutinban előnyben volt, és ezt a negyeddöntőben maximálisan kamatoztatta, folyamatosan közel tartotta a riválist, és megosztott pontozással győzött Budvában.

Nagy Timi hosszú idő után így egy világversenyen már biztos éremmel zár, amelynek színe még kérdéses. Most egy napja lesz felkészülni a következő riválisból, a kétszeres U22-es Európa-bajnok lengyel Martyna Jancelewicz következik számára. Ellenfele ott volt a Bocskai emlékversenyen idén, de a döntőben nem tudott kiállni Timi ellen, most viszont minden bizonnyal ringbe lép pénteken.

A regisztrált 164 versenyzőből 154 meg is érkezett a montenegrói kisvárosba, összesen 30 nemzetet képviselve. Anglia, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Írország, Koszovó, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, és Wales vesz részt az idei női Európa-bajnokságon.

Timivel az volt a taktikánk hogy végig nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, ami az első menetben sikerült is. A bírók a második menetet odaadták a török versenyzőnek, így a harmadik menetet nagyon meg kellett nyomnunk. Timi óriási szívvel küzdötte végig a mérkőzést, abszolút megérdemelten szerezte meg az Eb-érmet! Minden elismerésem az övé és az edző Salánki Lászlóé!,” nyilatkozta az utolsó negyeddöntős versenynapról Seres Attila.

A magyar csapat hatodik napi eredményei:

81kg, a 4 közé jutásért: Nagy Tímea – Eda Yenilmez (török) 3:2

A magyar csapat elődöntős párosítása:

81kg, a döntőbe jutásért: Nagy Tímea – Martyna Jancelewicz (lengyel)

Közelgő események