hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Gabi harcossága nem volt elegendő a sikerhez

A szlovéniai WBT sorozat második versenynapján Kovács Pali nagyon közel állt egy igazi meglepetéshez, míg a következő magyar szempontból érdekes programban Virbán Gábor nem tudta megvalósítani a taktikai feladatokat, és vereséget szenvedett a kétszeres ifi Európa-bajnok bolgár Jaszen Radevtől.

Újabb magyar bajnoki címét követően Virbán Gábor szerepet kapott a jereváni Európa-bajnokságon is, de nem sikerült a legjobb nyolcba jutnia az örmény fővárosban. A szlovéniai nemzetközi versenyen sem számíthatott könnyű összecsapásra, mivel a bolgárok évről évre előrelépő ifjú tehetséges, a 20 éves Jaszen Radev várt rá a ringben.

Radev nem csinált ezúttal nagyon látványos bokszot, de a többszörös korosztályos Európa-bajnok bolgár elegendőt nyújtott ahhoz a ringben, hogy Virbán Gabi támadásait megállítsa. A magyar fiú jó képességekkel rendelkezik, de egy kicsit bizonytalan volt a nemzetközi porondon ezúttal, így Radev jutott be a következő körbe.

Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével négy női és öt férfi versenyző szerepel Szlovéniában az ezüst besorolású eseményen. Az ötödik versenynapon Kovács Ricsi kezdi meg szereplését örmény riválissal szemben, így újdonsült Eb-bronzérmesünknek nem lesz könnyű dolga Mariborban.

„54 kg Virbán Gábor vs. Jaszen Radev (BUL)

Gábor ma egy fiatal bolgár versenyzővel szállt ringbe a döntőbe jutásért. Nagyot harcolt Gábor, de egy kicsit csalódott vagyok, mert azt gondolom, hogy hozható mérkőzés volt. A megbeszéltek szerint Gábor határozottan kezdte a menetet, de később a sok mélyre hajlással kizárta magát az értékes akciókból. Máskor is éreztem már úgy, hogy – bár voltak szép mozzanatok – de többet tud annál Gábor annál, mint amit az ilyen meccseken kihoz magából.,” nyilatkozta Virbán Gábor teljesítményéről Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat negyedik napi eredménye Mariborban:

Férfi 54kg: Virbán Gábor – Jaszen Radev (bolgár) 0:5

Közelgő események