hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Sérülését követően Kovács Pali közel volt az Európa-bajnok legyőzéséhez

Kovács Pali hosszú sérülés után tért vissza a nemzetközi porondra, és nagyot küzdött az aktuális Európa-bajnok szerb Artjom Agejev ellen, de nem sikerült a bravúr a szlovéniai World Boxing Tour állomáson.

A tavalyi belgrádi világbajnokságon Kovács Pali a legjobb tizenhat közé jutott, két mérkőzést is megnyert egy évvel ezelőtt, de 2022 nem úgy alakult, ahogy eltervezte. Az idei esztendőben sérüléssel bajlódott, ezért a jereváni Európa-bajnokságot ki kellett hagynia, így nagy örömmel tölt el mindenkit, hogy visszatért, és remélhetőleg 2023-ban sokkal szerencsésebb lesz.

Az első napon Gerzsenyi István, és Cservenka Róbert sem járt sikerrel, közülük utóbbi állt közelebb a győzelemhez. Kovács Pali sem állt messze a sikerhez, de Agejev a megfelelő pillanatokban volt egy kicsit jobb, viszont a visszatérést követően ez a teljesítmény jó lehet a 2023-as nemzetközi eseményeken.

Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével négy női és öt férfi versenyző szerepel Szlovéniában az ezüst besorolású eseményen. A harmadik versenynapon nem lesz érdekelt versenyzőnk a versenyprogramban, így a csapat aktív felkészüléssel töltheti a vasárnapot, nemzeti ünnepünket.

„80kg Kovács Pál vs. Artjom Agejev (SRB)

Pali a nyolc közé bokszolt ma, az Európa-bajnok szerb-orosz versenyzővel. Bár a mérkőzés esélyese előzetesen nem Pali volt, sikerült egy jó meccset vívni az Európa-bajnokkal. Jó felmérő mérkőzés volt, amelyből lehet, illetve kell tanulni, és később a saját hasznára fordítani a tanultakat. Alapjában véve elégedett vagyok a teljesítményével.,” foglalta össze a második versenynapot Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat második napi eredménye Mariborban:

Férfi 80kg – Kovács Pál – Artjom Agejev (Szerbia) 1:4

Közelgő események