hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hét női versenyzőnk szerepelhet az ifjúsági világbajnokságon

November 13-a és 27-e között zajlik az ifjúsági világbajnokság az alicantei reégióban, Spanyolországban, amelyen a magyar női csapat hét versenyzővel szerepel. A csapat tagjai közül négyen is elsőéves ifik, így 2023-ban is ebben a korcsoportban szerepelhetnek majd.

A csapatok Benidorm fantasztikus tengerparti üdülővárosában lesznek elhelyezve, míg a verseny a szomszédos La Nucia kisvárosában zajlik majd. A rendkívül fontos november 14-i sorsolást követően az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de a szokásos lemorzsolódást követően is hatalmas mezőnnyel számolhat a magyar szakvezetés.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint Seres Attila összesen hét női versenyzőnk szereplését hagyta jóvá a korosztályos világbajnokságon. A csapat folyamatos felkészülésben van, a szlovákok két ifi Eb-érmese, Bibiana Lovasova, és Tamara Kubalova is segíti a kesztyűzéseket.

Az ifi csapat még januárban a szerbiai Nemzetek Női Kupáján kezdte meg a felkészülést az év legfontosabb eseményeire, majd szerepelt Romániában, Lengyelországban, és egyéb fontos versenyeken. Az áprilisi ifjúsági Európa-bajnokságon Kovács Nikolett gyűjtött be egy értékes bronzérmet, majd a júniusi hazai Bornemissza nemzetközi emlékversenyen is remekül szerepelt a csapat.

„A csapat minden tagja bizonyított már valamilyen nemzetközi versenyen ebben az évben, így bízunk benne, győztes meccseket tudunk vívni az ifjúsági világbajnokságon. A felkészülésünk megfelelően halad, bízom benne, hogy minden versenyzőt, sikerül csúcsformába hozni a november 15-i kezdésre,” nyilatkozta a felkészülésről Seres Attila.

A magyar női csapat az ifjúsági világbajnokságon

48kg: Pap Kata

50kg: Horváth Kármen

52kg: Horváth Laura

57kg: Nagy Evelin

63kg: Varga Franciska

70kg: Kovács Nikolett

81kg: Komjáthi Nóra

Közelgő események