hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hét magyar férfi versenyző indulhat az ifjúsági világbajnokságon

Az ifi lányokat követően a férfiaknál is kiderült, heten képviselhetik hazánkat a korosztályos világbajnokságon, La Nuciában. Összesen tizennégy magyar ökölvívó kap így lehetőséget a rangos eseményen, amelyen majd huszonöt világbajnokot avatnak.

Az ifi fiúk is komoly programot tudtak le ebben az évben, az Énekes István emlékversennyel nyitva az esztendőt. Ezt követően Brassóban, Szófiában, Normandiában, majd a Bornemissza emlékversenyen szerepeltek legjobbjaink. A fő válogató verseny a Vb-re a korosztályos, ifjúsági Európa-bajnokság volt szeptemberben, amelyet a németországi Brandenburg Kupa egészített ki az OB-t követően.

A Magyar Ökölvívó Szövetség, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint Ács József hét tapasztalt ifi versenyzőnek adott bizalmat. Köztük Oláh Levente a tavalyi junior Európa-bajnokságot, míg Buza Rafael, valamint Petrimán Milán az ISF Gymnasiadét nyerte meg. Gémes Levente a junior Európa-bajnokságon szerzett tavaly egy bronzot, míg Zsigó Csaba volt az idei esztendő kellemes meglepetése tornagyőzelmekkel.

A Spanyol Ökölvívó Szövetség Alicante régiót jelölte ki az ifi Vb helyszínének, a csapatok a világhíres Benidorm tengerparti üdülővárosában lesznek elhelyezve, míg a verseny a szomszédos La Nucia kisvárosában zajlik majd. Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak.

A csapatok november 12-én, 13-án érkeznek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de a szokásos lemorzsolódást követően is hatalmas mezőnnyel számolhat a magyar szakvezetés.

„Jó formában látom a srácokat, mindannyian elszántak, motiváltak, keményen elvégzik az edzésmunkát. Jó a csapatmorál, amely szerintem nagyon fontos egy ilyen kaliberű esemény előtt, mint az ifjúsági világbajnokság. Az induló csapatunk is most már végleges, hét fő indulhat majd La Nuciában. 

Bízom bennük, és tudom, hogy mindent meg fognak tenni a lehető legjobb szereplés érdekében. Jók voltak a kesztyűzések, a szlovákokkal közös sparring nagyon hasznosnak bizonyult. A jövő héten már élesítünk, gyorsítunk, és 15-én elkezdjük a küzdelmeket Spanyolországban,” nyilatkozta Ács József az ifi férfi csapat jelenlegi edzéseiről, a csapat kijelölésről.

A magyar férfi csapat az ifjúsági világbajnokságon

48kg: Zsigó Csaba

57kg: Kovács Kruzitó

60kg: Oláh Levente

63.5kg: Buza Rafael

67kg: Petrimán Milán

71kg: Gémes Levente

75kg: Simon Márkó

Edzők: Ács József, Botos Tibor, Varsányi Áron, Kardos József, Gál László

Közelgő események