hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila döntő fölényes győzelemmel mutatkozott be Lengyelországban

A Leszek Drogosz tornán szerepel a magyar csapat Lengyelországban ezen a héten, és legjobbjaink közül Gerzsenyi Istvánt követően Bernáth Attila is győzni tudott a nemzetközi eseményen.

A lengyelországi Kielce ad otthont a versenynek, amely a 2021-es ifjúsági világbajnokságot is rendezte egyben. Bernáth Attila egy hozzá képest kevéssé rutinos lengyellel csapott össze, és döntő fölényes győzelmet aratott a negyeddöntőben. Az igazi tesztet majd a legjobb négy között vár rá a rendkívül rutinos, tíz éve ismerős azeri Maszud Juszifzada jelenti Attila számára.

Varga Beáta volt a hölgyek között a ringbe lépő versenyzőnk, az ő sorsolása nem nevezhető szerencsésnek. A már 2015-ben az Európa Játékokon ezüstérmet szerző 34 éves lengyel Sandra Drabik ellen nem vallott szégyent, de a nagyobb rutin győzött ezen az összecsapáson. Bea fejlődése töretlen, és a 19 éves versenyző minden bizonnyal az 54kg-ban megtalálta az igazi súlyát.

„Varga Beáta az 54kg-ban lépett ringbe a hazai színeket képviselő Sandra Drabik ellen, ahol a fiatalos lendület csapott össze a rutinnal. Bea a maga 19 évével mindent megtett a tokiói olimpiát is megjárt lengyellel szemben, és bár a hazai versenyző győzelméhez nem fér kétség, de a pontozás nem tükrözi a mérkőzés képét.

Bea klubedzője, Siroki Norbert is a helyszínen segíti a munkát, így hasznos tanácsokat adott a ringsarokban. Bea a második menet közepén átvette az irányítást, és többszöri támadásokkal ezt a szakaszt uralta a ringben. Szép találatokat vitt be a dinamikus Bea, az elszántság is megvolt a harmadik menetben, de a győzelemhez ez most kevés volt, és azt kell mondanom, jogosan nyert a hazai ökölvívó.

Bernáth Attila következett a program 12. összecsapásában, a lengyel Daniel Surowiec azonban nem volt igazi ellenfele. Attila az első menettől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, és a test, valamint a fejütések folyamatos kombinációja meghozta a sikert.

Attila hagyományos agresszív támadásai meghozták a sikert, két számolást követően a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást. A döntő ütés egy bal kézzel kivitelezett fedezék bontás utáni jobb horog volt, így Attila következő ellenfele az azeri Maszud Juszifzada lesz,” foglalta össze a versenynapot Régi Dániel.

Közelgő események