hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Három magyar ökölvívó kezdi meg szereplését az ifi Vb első napján

Az ifi lányokat, valamint az ifi fiúkat is tizennégyen képviselik a korosztályos világbajnokságon, La Nuciában. Buza Rafael kolumbiai, Petrimán Milán egy ismerős román, míg Simon Márkó pedig egy erős belga ellenféllel szemben az első napon kezdi meg szereplését a világbajnokságon.

A csapat sorsolása vegyes, és többnyire nem az európai kontinensről kaptak ellenfeleket az ökölvívóink ezen a világbajnokságon. A csapat tagjai közül mindenki egészséges, és készen áll a nagy feladatokra.

A Spanyol Ökölvívó Szövetség Alicante régiót jelölte ki az ifi Vb helyszínének, a csapatok a világhíres Benidorm tengerparti üdülővárosában lesznek elhelyezve, míg a verseny a szomszédos La Nucia kisvárosában zajlik majd. Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak.

A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Vegyes a lányok sorsolása, vannak még ismeretlenebb ellenfelek, de régi ismerősök is. A lányok felkészültek, és mindent meg fognak tenni a győzelemért. Változatlanul bízom benne, hogy legalább egy éremmel térünk haza,” nyilatkozta Seres Attila a női csapat sorsolásáról.

A sorsolásnál hol ismert ellenfeleket kaptunk, hol pedig más kontinensről valókat, akikkel nem találkoztunk még korábban. A gyerekek jó formában vannak, nagyon éles mindenki, és várják a rajtot. Nagy, és sűrű mezőny jött össze, a legfontosabb, hogy versenyzőink minden egyes mérkőzésükön a legjobbat hozzák ki magukból,” nyilatkozta Varsányi Áron a férfiak munkájáról.  

A magyar csapat sorsolása az ifjúsági világbajnokságon

48kg: Pap Kata – Gulszevar Ganyijeva (üzbég)

50kg: Horváth Kármen – Shirley Paez (kolumbiai)

52kg: Horváth Laura – Itati Zuleta (bolíviai)

57kg: Nagy Evelin – Alexandra Morales (mexikói)

63kg: Varga Franciska – Ravina (indiai)

70kg: Kovács Nikolett – Emely Dittrich (német)

81kg: Komjáthi Nóra – Sudenaz Kazan (török)

48kg: Zsigó Csaba – Juanma Lopez De Jesus (Puerto Ricó-i) és a Luka Besliogli (grúz) mérkőzés győztese

57kg: Kovács Kruzitó – Hugo Amador Mendez (guatemalai) és a Mouhamadou Hamissou (kameruni) mérkőzés győztese

60kg: Oláh Levente – Harsh (indiai)

63.5kg: Buza Rafael – Leonardo Javier Bermudez (kolumbiai)

67kg: Petrimán Milán – Marian Alexandru Buleu (román)

71kg: Gémes Levente – Aleks Urbanski (lengyel) és a Dmitro Maha (ukrán) mérkőzés győztese

75kg: Simon Márkó – Noa Hadjit (belga)

Közelgő események