hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Remek magyar kezdés az ifjúsági világbajnokságon

Sikeres első napot tudott le a magyar csapat a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon, két versenyzőnk is sikerrel nyitott La Nucia városában. Buza Rafael kolumbiai, míg Petrimán Milán egy ismerős román riválist győzött le, míg Simon Márkó számára véget ért a korosztályos világbajnokság.

Petrimán Milán a román Buleu ellen nem volt sikeres idén, de edzőjével, Nagy Lajossal külön készültek erre a pillanatra, a visszavágás esélyére. Egy teljesen új taktikát dolgoztak ki a román ökölvívóval szemben, és a nagy nyomásnak ezúttal Buleu nem tudott ellenállni. Milán a legjobb pillanatban vágott vissza román ellenfelének, ezzel bejutott a legjobb harminckettő közé Spanyolországban.

Buza Rafael a csapat egyik legrutinosabb tagja, a Milánhoz hasonlóan idén ISF Gymnasiade győztes versenyző alaposan kitett magáért az első fordulóban. Semmit sem hagyott a tartalékban, és egyértelmű győzelmet aratott egy erős kolumbiai versenyző ellen. Simon Márkó is tudása legjavát nyújtotta, de a belga Noa Hadjit ellen ez ezúttal még kevésnek bizonyult.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Petrimán Milán és az edzője nagyon készültek erre az ellenfélre, tudatos stratégiát alkalmaztunk. Milán nyomás alá helyezte az ellenfelét, a harmadik menetre kicsit elfáradt, de nagyot harcolt az ismerős riválissal szemben.

Márkónak is ismerős volt az ellenfele, ismertük a srácot, de sikerült meglepnie a belga ellenfelét az első menetben. Jó úton halad, még több rutinnal megverhető lesz legközelebb a belga, de a tapasztalat nem a mi javunkra döntött.

Rafi is nagy lendülettel kezdett, megszórta ellenfelét azonnal az első menetben. A második menetben kicsit magára húzta a riválist, és amikor adott területet az ellenfélnek, akkor nagyon jött előre a kolumbiai. Rafi megvillantotta a technikai tudását, mindent kiadott magából, és megérdemelten jutott tovább,” nyilatkozta Varsányi Áron az első versenynapról.  

A magyar csapat első napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

63.5kg: Buza Rafael – Leonardo Javier Bermudez (kolumbiai) 5:0

67kg: Petrimán Milán – Marian Alexandru Buleu (román) 3:2

75kg: Simon Márkó – Noa Hadjit (belga) 0:5

Közelgő események