hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gémes Levente fantasztikus boksszal a legjobb nyolc között Spanyolországban

Az év legfontosabb korosztályos versenye, az ifjúsági világbajnokság elérkezett a végső fázisához, az éremhez már csak egy lépés választja el a versenyzőket, az Alicante régióban, La Nucia kisvárosában zajló eseményen. A magyar csapatból Buza Rafael, és Komjáthi Nóra negyeddöntős szereplése már biztos volt, de őket Gémes Levente is követte a hatodik versenynapon, mégpedig nem is akárhogyan.

Gémes Levente nagy erejét már az előző körben is bizonyította egy kiváló ukrán ökölvívóval szemben, és ezúttal is megmutatta, elsőéves ifi kora ellenére mindenki tarthat az ütéseitől. Levi a szintén rutinos horvát Leon Buzik ellen csapott össze, és azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Riválisa nem érezte a távolságot, és az ellenszert ellene, és a harmadik menetben Levi kiütéssel fejezte be a mérkőzést.

Sajnos Horváth Kármen nem tudott meglepetést okozni a lányoknál, az ukrán Kovalenko jobbnak bizonyult, de a magyar lány mindent beleadott, nem érheti semmilyen bírálat sem, kettejük csatáját a rutin döntötte el.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startolt az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Gémes Levente egy jó ismerős, jó adottságokkal rendelkező, technikás horvát ökölvívóval került szembe a legjobb tizenhat között. Két testütéssel azonnal értésére adta, hogy ki a jobb a ringben, nagyon jól kezdte a mérkőzést, és ezen szemmel láthatóan meg is lepődött az ellenfele.

Levi egy perc után már remekül használta az ütőtávot, az első menetet meg is nyertük. A második menetben már számoltak is a horvátra, megrendítette ellenfelét, és magabiztosan vezetett. A harmadikat sokkal nyugodtabban, és pontosabban bokszolt Levi, és ez meg is hozta a gyümölcsét, egy fantasztikus ütéssel be is fejezte a mérkőzést. Gratulálunk a legjobb nyolc közé jutásához,” nyilatkozta Varsányi Áron a hatodik versenynapról.  

A magyar csapat ötödik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

Női 52kg: Horváth Laura – Anasztaszija Kovalenko (ukrán) 0:5

Férfi 71kg: Gémes Levente – Leon Buzik (horvát) – KO győzelem a harmadik menetben

Közelgő események