hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Buza Rafael harmadik győzelmét aratva negyeddöntős az ifjúsági világbajnokságon

Az Alicante régióban, La Nucia kisvárosában zajló ifjúsági világbajnokságon a magyar csapatból Buza Rafael már a legjobb nyolcban érezheti magát, miután harmadik mérkőzését is megnyerte. Petrimán Milán is győzött a pontozóknál, de az új ún. „bout review” szabály következtében elveszítette az összecsapást.

Buza Rafael dél-amerikai ellenfeleket követően örmény riválissal került szembe, és mindent megtett az első másodperctől kezdve, hogy ő irányítson. Mkrtcsjan rutinos ellenfél volt, de Rafi mindhárom menetet megnyerte, az ő akarata érvényesült, így a legjobb nyolc közé jutott az ifjúsági világbajnokságon.

Petrimán Milán az angol Levi Barnes ellen visszavágóra készült, és nagy motivációval bokszolta végig a három menetet. Milán már az első szorosabb menetben is jobb volt, a másodikban egyértelműsítette a fölényét, a harmadikban pedig ő vitte be a tisztább találatokat. A pontozóknál szorosan 3:2-re meg is nyerte a mérkőzést, de azt követően a két Evaluator felülvizsgálta a helyzetet, megfordította az eredményt, és 4:3-mal az angolt juttatták a legjobb nyolc közé.

Horváth Kármen és Pap Kata sajnos nem tudott meglepetést okozni, rutinos és képzett kolumbiai, valamint üzbég ellenfeleik jobbnak bizonyultak.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startolt az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Sajnos a papírforma érvényesült a két női meccsen. Az ellenfelek jobbak voltak, azonban az idő előtti leléptetéseket nem tartottam indokoltnak. Mind a két lány harcos volt, bátran küzdött, ez fontos alap, erre kell ráépíteni a megfelelő technikai-taktikai tudást, így fejlesztve őket tovább,” foglalta össze Pap Kata és Horváth Kármen teljesítményét Seres Attila.

„Zsigó Csaba nagy sebességgel kezdte meg a mérkőzést a hosszúkezű balkezes ellenféllel szemben. A másodikban is hasonlóan kezdett, ott egy ütésváltás miatt ránk számoltak, az pedig kizökkentette fejben. és onnantól kezdve pedig egyoldalú lett sajnos a meccs.

Buza Rafael örmény ellenféllel szemben semmit sem bízott a véletlenre, egyhangúlag hozta az első menetet. A második is egyhangú volt, a harmadikban kicsit fáradtak a felek, többet dulakodtak, de Rafi győzelméhez nem férhetett kétség, és megérdemelten jutott be a legjobb nyolc közé.

Az esti program utolsó mérkőzéseként Milán az angol Barnes ellen lépett ringbe, akitől Németországban másfél hónapja kikapott. Milán nagyon élesnek tűnt a bemelegítésnél is, friss volt, éreztem benne az erőt, és így is kezdte az összecsapást. Az első szoros menetet 4:1-re az angolnak adták, a másodikban kiegyenlített, jól használta ki a testi adottságait.

A harmadik menetben kevés volt a tiszta ütés, de Milán vitt be többet, az angol nagyon passzívnak tűnt. A bíróknál meg is nyertük a meccset 3:2-re, de az Evaluatorok átfordították a végeredményt az angolnak. Úgy érezzük, ezt a mérkőzést Milán megnyerte, hozzáteszem még az angolok sem voltak ettől boldogok, gratuláltak nekünk,” nyilatkozta Varsányi Áron az ötödik versenynapról.  

A magyar csapat ötödik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

Női 48kg: Pap Kata – Gulszevar Ganyijeva (üzbég) – döntő fölényes vereség a harmadik menetben

Női 50kg: Horváth Kármen – Shirley Paez (kolumbiai) – döntő fölényes vereség a második menetben

Férfi 48kg: Zsigó Csaba – Juanma Lopez De Jesus (Puerto Ricó-i) – döntő fölényes vereség a harmadik menetben

Férfi 63.5kg: Buza Rafael – Artur Mkrtcsjan (örmény) 5:0

Férfi 67kg: Petrimán Milán – Levi Barnes (angol) 3:4 – módosított eredmény

Közelgő események