hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea a tizenötödik magyar bajnoki címére tör Miskolcon

Nagy Tímea 2010-ben, és 2012-ben is bronzérmes volt a női világbajnokságon, és tizenkettő esztendővel első sikereit követően ismét egy kiemelkedő eredménnyel jelentkezett a nemzetközi mezőnyben ebben az évben. Nagy Timi tizenötödik magyar bajnoki címét szeretné megszerezni a december 7-én kezdődő országos bajnokságon.

Az idei Európa-bajnokságon bronzérmet szerző versenyző a másodvirágzását éli, a női világbajnokságon is bizonyította, hogy 81 kilóban közel van a világ legjobbjaihoz. Egy súllyal lejjebb, 75 kilóban szerepel ezúttal a felnőtt magyar bajnokságon, és természetesen a fő esélyese a súlycsoportnak.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt Ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

„Az Európa-bajnokságról hazaérkezve nem állt meg a felkészülés, néhány nap pihenő után ismét edzésbe álltam. Idén az országos bajnokságon 75 kilóban indulok, mert szeretném a következő évet az olimpiai kvalifikációnak szentelni. Semmilyen sérülés sem hátráltatott, súlyom rendben van, és a felkészülésem remekül sikerült.

A felkészülés nagyon bonyolult nálam, egy éve masszőrként is dolgozom, valamint edzéseket is tartok. Átlagosan a napi három masszázs, valamint három személyi-, és egy-két csoportos edzés mellett készülök fel a versenyekre. A délelőtti edzésem az időbeosztásomhoz próbáljuk igazítani, a délutáni időpontja adott, ott nekem kell alkalmazkodnom.

Természetesen a legfontosabb a boksz mellett, hogy a kislányom semmiben sem szenvedjen hiányt, és próbálok minél több időt vele tölteni. A csoportos edzéseken ő is részt szokott venni, heti kétszer közösen járunk úszni, együtt szaunázunk, így a felkészülésemnek ő is aktív részese.

A hétvégén szombat délelőtt befejezem a saját edzéseim, és a munkáimat is, így a délután, valamint a vasárnap a családé, amikor fejlesztő játékokkal tesszük érdekessé a napot. Úgy gondolom, ez a sokrétű felkészülés, elfoglaltság segíti az eredményességemet, és jövőre nagy céljaim vannak.

Nagyon bízom benne, hogy lesz két-három mérkőzésem az idei országos bajnokságon. 2023-ban a női világbajnokságon, valamint a kvalifikációs tornán, az Európa Játékokon is szeretnék indulni” nyilatkozta Nagy Tímea a felkészüléséről, az idő menedzsmentjéről. 

Közelgő események