hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland – Győzni utazok Miskolcra

Tavalyi magyar bajnoki címét követően Veres Roland bronzérmet szerzett a jereváni felnőtt férfi Európa-bajnokságon félévvel ezelőtt. A korábbi kick-boksz világbajnokot idén sok sérülés, törés hátráltatta, de a felnőtt magyar bajnokságra már teljes értékű munkát tudott végezni ismét.

Sérülései ellenére Veres Roland idén hatalmasat fejlődött, és minden mérkőzéssel egyre jobb lesz, közelebb kerülve fő céljához, a 2024-es párizsi olimpiához. A profi mentalitásáról híres Veres Roland Jerevánt követően egy súlycsoporttal lejjebb lépett, és immáron az 57 kilósok között szerepel.

Sajnos kéztörést szenvedtem Törökországban, de ahogy az orvosom, és a gyógytornászom engedte, elkezdtem a visszatérést. A felkészülésem első állomása még Tata volt, ahol Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével még gipszben készültem.

A felkészülés második állomása Csepelen a Halker-Király Teamben zajlott, ahol edzőmmel, Ráth Miklóssal készültem. Kerékgyártó Zoltán támogatta a fizikai felkészülésemet és a kezem megerősítését, külön köszönet neki.

Ezt követően külföldre vettem az irányt, az első hétben Angliában, Birminghamben készültem a Mannings Gymben, ahol az olimpiai ezüstérmes Benjamin Whittaker is edz. Ezt követően Galántára utaztam Tomi Kidhez Szlovákiába, ahol Csemez Bandival edzettünk közösen, ő olimpikon volt Tokióban, sokat lehet tőle tanulni.

Szlovákiát követően meghívást kaptam Spanyolországba, ahol együtt táborozik a világelit, többek között Kuba, Azerbajdzsán, Brazília, Franciaország, valamint a házigazda spanyolok. Magyarországot én képviselem Madridban, és olyanokkal tudtam kesztyűzni, akikkel korábban elképzeltem, mikor meghoztam a döntést, a kick-boxból az ökölvívásba fektetem az energiáim.

Látom edzeni a tavalyi világbajnokság 86 kilós döntőseit, az ex-kubai azeri Loren Berto Alfonsót, valamint a brazil Keno Machadót is, ez nagy élmény számomra, és sokat fejlődök minden nap. Szó szerint az álmomban élek, amiért nagyon hálás vagyok.

Klubom, a Halker-Király Team nélkül ez nem lenne lehetséges, így szívből köszönöm nekik, amit értem tesznek. Bárhol is jártam a világban, ügyeltem rá, hogy a magyar ökölvívás jó hírét tovább vigyem.

A magyar bajnokságon természetesen aranyérmet várok magamtól, győzni utazok Miskolcra. A 2023-as év nagyon fontos lesz számomra, kvótát akarok szerezni a párizsi olimpiára. Ezért vágtam bele az ökölvívásba, és váltottam sportágat két éve, és úgy érzem készen fogok állni az Európa Játékokon. Ennek egyik fontos állomása a magyar bajnokság lesz,” nyilatkozta Veres Roland a felkészüléséről.

Közelgő események