hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fodor Milán – Célom idő előtt befejezni a mérkőzéseim Miskolcon és magabiztosan győzni

Fodor Milán nagyon közel, egy lépésre volt mindössze attól, hogy Gálos Roland mellett a tokiói olimpiára kvótát szerezzen. Ez akkor nem sikerült neki, de nem adta fel a jövőt, a versenyzést, és 29 esztendősen, immáron éretten ismét a magyar bajnokság egyik esélyesének számít.

Az olimpiai kvalifikációs tornát követően a váltósúlyban (67kg) szerepelt, a magyar válogatott tagja volt a belgrádi világbajnokságon, valamint a jereváni Európa-bajnokságon is. Fodor Milán idehaza magabiztos győzelmeket aratott ebben a súlycsoportban, most elsősorban két tehetséges ifi, Buza Rafael és Petrimán Milán lehetnek rá veszélyesek a miskolci felnőtt magyar bajnokságon.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

„Szerencsére ezúttal minden sérülés elkerült, így tökéletes állapotban várhatom a felnőtt országos bajnokságot. Kemény alapozáson vagyok túl, az erőnlétemmel biztosan nem lesz gond a versenyen, és úgy érzem mentálisan is elég érett vagyok már, és nem tudnak majd az ellenfeleim meglepni semmivel sem.

Reggelente erőnléti edzésekkel kezdtem, délutánonként sokat zsákoltam, 4-5 perces meneteket gyakoroltunk, hogy a mérkőzéseken ne jelentsen gondot a három perc. Az alapozási időszakban súlyt is kötöttünk a kesztyűre, így még nehezebb volt természetesen minden gyakorlat, de ez is csak a fejlődésem szolgálta. Szépen fokozatosan vettünk vissza a tempóból, most már elsősorban a frissítés megy, és érzem, kezdek élesedni.

Élvezni akarom a bokszot Miskolcon, mindenkit fölényesen akarok legyőzni és célom idő előtt befejezni a mérkőzéseket az ob-n. Egyértelműen szeretném megnyerni a magyar bajnoki címet. Sok tehetséges ifjúsági versenyző lépett fel a felnőttek közé, őket kell elsősorban megoldanom majd a versenyen, de magabiztos vagyok.

Májusban lesz jövőre a világbajnokság, amely a fő nemzetközi céljaim között szerepel, és szeretnék érmet szerezni majd az eseményen. Ott biztosan a 67kg-ban indulok, aztán dönteni fogok, merre megyek, mert ez nem olimpiai súly” – foglalta össze az edzéseit, a napi ritmusát Fodor Milán.

Közelgő események