hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd – A felkészülésem a munka és a család mellett is remekül sikerült

Kovács Richárd már 2012-ben szerepelt a juniorok között Európa-bajnokságon, de tíz évvel később, idén érte el eddigi legnagyobb sikerét. A jereváni felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett májusban, amely nemcsak számára, de a magyar boksznak is hatalmas sikert jelentett.

Ricsi a felnőtt Eb-bronzérmet követően szerepelt nemzetközi tornákon, és felkészülten várja a magyar bajnokság kezdetét. Többszörös címvédőként a célja természetesen a következő bajnoki aranyérem bezsebelése.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt Ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

A felkészülésem remekül sikerült, és elkerült minden sérülés is ezúttal, teljesen egészségesen várom a magyar bajnokság rajtját. Napi két edzéssel készültem a miskolci magyar bajnokságra, a cél volt, hogy minél jobb formában legyek, mellette az iskolában dolgoztam, és a kisfiammal is igyekeztem sok időt tölteni.

Egy átlagos nap úgy kezdődik, hogy reggel az edzőmmel előre megbeszélt edzésmunkát elvégzem, aztán adok egy puszit a kisfiamnak, és megyek az iskolába dolgozni. A munkámat követően a délutáni/esti edzésen technikázunk, tökéletesítjük a kombinációim. Végül pedig sietek haza a családomhoz.

Nem tudom pontosan, hogy kire számíthatok a súlycsoportomban, minden majd Miskolcon derül ki. Nagyon bízom benne, hogy izgalmasabb lesz a verseny, mint amilyen az elmúlt két évben volt számomra. Számomra nem kérdés a címvédés, és szeretnék jó meccseket bokszolni.

A fő fókusz természetesen a 2024-as párizsi olimpiára való kvalifikáción van, ennek egyik állomása lesz számomra a magyar bajnokság. 2023-ban lesz az első kvalifikációs verseny, az Európa Játékok, és bízom benne, nem kell majd indulnom a világkvalifikáción 2024-ben. Élni akarok majd az első lehetőséggel,” foglalta össze a napi programját, és a célokat Kovács Ricsi.

Közelgő események