hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mester Soma – Sikerült kijavítanunk a hibákat, és száz százalékos formában várom az ob rajtját

Mester Soma ugyan még csak hat éve bokszol, de már tavaly is a magyar válogatott tagja volt a belgrádi felnőtt világbajnokságon, ahol győzelemmel nyitott. Soma az elmúlt egy évben rengeteget fejlődött, erőben, és technikában is, ezúttal pedig már a 71kg-osok között szerepel majd a magyar bajnokságon.

Mester Soma a Hell Fight egyik kulcsembere, hazai környezetben Miskolcon egyértelműen az aranyérem megszerzésére törekszik. Soma az ősszel a főiskolai világbajnokságon Törökországban, valamint a lengyelországi Leszek Drogosz nemzetközi emlékversenyen már belekóstolt a 71 kilósok mezőnyébe, így ez számára már nem lesz idegen.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

„A felkészülés jól sikerült erre az országos bajnokságra. Sikerült kijavítani a hibákat, és úgy gondolom, hogy jól ment a boksz a felkészülési versenyeken is. A sérülések és a betegségek is teljesen elkerültek, így száz százalékos formában tudok indulni a felnőtt magyar bajnokságon.

Úgy érzem, hogy kiemelkedően erős vagyok nemzetközi szinten is, ezt bizonyítottam az elmúlt versenyeken. Még mindig nagyon nehéz hozni a 71 kilós súlyt, de minél többször kell, annál könnyebben megy. Reggel nyolctól edzés, utána megyek az egyetemre, majd kicsit pihenek. A délutáni edzés 4-kor kezdődik, amelyen sokat technikázunk. Összesen heti 11-12 edzéssel készültem fel erre a magyar bajnokságra.

Plusz erőt ad, hogy a magyar bajnokságot Miskolc rendezi meg, az elvárásaim magasak önmagammal szemben. Mindenképpen a dobogó legfelső fokán szeretnék állni, hogy jövőre válogatott első embere legyek ebben az új súlycsoportban.

Nagyon várom nemcsak ezt a versenyt, de a jövő évi világbajnokságot, valamint az Európa Játékokat is. Ez utóbbi olimpiai kvalifikációs verseny, így nekem a legjobbamat azon a versenyen kell majd hoznom” -nyilatkozta a bajnokság rajtja előtt Mester Soma.

Közelgő események